blog placeholder

De meeste mensen hebben wel eens van P!nk gehoord of hebben haar gezien, maar niet iedereen weet wat haar echte naam is en wat ze allemaal al gedaan heeft in haar leven. Lees hierover in dit artikel meer!

Feiten:
pink 2

Naam: Alecia Beth Moore

Geboren op: 8 september 1979
Geboren in: Doylestown, Amerika
Getrouwd met: Carey Hart

Eigenlijk is haar echte naam Alecia Beth Moore, maar veel vaker wordt zij  P!NK genoemd.
Veel mensen denken dat de naam P!nk naar aanleiding van haar haarkleur is ontstaan. Dit omdat op haar eerste album genaamd Can’t take me home haar haarkleur roze was. Maar dit is echter niet het geval. Haar nickname, ook wel pseudoniem genoemd, is afkomstig van de karakter Mr. Pink uit de film Reservoir Dogs van de regisseur Quentin Tarantino.

pink1

Jeugd.

P!nk groeide op in Doylestown, Amerika. En haar jeugd was niet makkelijk. Ze had last van astma en groeide op in een gezin met veel ruzie en onrust. Haar ouders zijn uiteindelijk ook gescheiden. Hierover heeft ze later nog het nummer Familie Portrait geschreven. Haar astma kreeg ze onder controle door onder andere zang- en balletlessen te volgen. Hier en op school leerde ze wat haar passie was. Dat was muziek en zingen!

Grote doorbraak.

In 1996 is P!nk begonnen met een serieuze zangcarriere. Haar grote doorbaak kwam echter in 2000 met het nummer There You Go van haar eerste album Can’t take me home.
Ze eiste haar definitieve plaats in de muziekwereld op met haar tweede album genaamd Missundaztood. Hier stonden onder andere nummers op geschreven door Linda Perry van 4 non blondes.

P!nk wilde vooral in het begin van haar carriére bekend staan als een lekker tegendraads persoon. Ze maakte liedjes waarin ze tegen de gevestigde orde aantrapte. Na een aantal jaren dit gedaan te hebben, begint ze echter wat volwassener te worden. Ook in haar muziek. Dat bleek bijvoorbeeld in 2006 toen ze het nummer Dear Mr. President uitbracht. Nou ja, uitbracht is niet het juiste woord. In Amerika is het nooit officieel uitgebracht op single of album. Dit heeft ze met opzet gedaan, omdat dit het effect van het nummer weg zou nemen. Het nummer gaat over een gesprek die ze heeft met de President. Toen nog president Bush. Het was duidelijk dat zij het niet helemaal eenspink was met deze president…..luister maar!

dochter

 

 

Toekomst

Tegenwoordig is P!nk een grote ster die al vele prijzen heeft gewonnen.
Ze wordt als een serieuze artiest behandeld en iedereen weet wel wie ze is. Maar sinds enige tijd is ze daarnaast ook nog moeder geworden, waardoor ze haar tijd even moet verdelen tussen de muziek en haar dochter. Op 2 juni 2011 is ze bevallen van haar dochter Willow Sage Hart. Deze zwangerschap kwam na een moeilijke tijd waarin ze zelfs is gescheiden van haar man Carey Hart. Dit leverde nog voldoende materiaal op voor een nieuw album genaamd Funhouse. Wat men toen al apart vond was dat Carey toen nog meespeelde in een clip waarin ze over hun scheiding zong. Ze hadden dus nog steeds een goed contact. Daarom verbaasde het de wereld ook niet toen ze toch weer samen gesignaleerd werden. En niet lang daarna maakten ze bekend dat P!NK zwanger was. Naast haar muzikale carriere is haar dochter ook niet onbelangrijk dus. Maar dat ze weer gaat optreden is wel iets waar ze heel duidelijk over is. Dat is de reden waarvoor ze het allemaal doet. Het podium, het zal dus niet lang meer duren voordat ze weer haar acrobatische kunsten zal vertonen op en boven het podium!