blog placeholder

Voor velen zal het zo zijn, als het bij mij ook was. Je gaat op een gegeven moment naar hardrock of metal luisteren. Je gaat dan ook informatie zoeken en komt bij de aardschok uit, waar je leest over je favoriete bands en waar je ook je nieuwe favoriete bands leert kennen.

 

Geschiedenis:

In 1980 opgericht door twee klasgenoten die over hun favoriete muziek gingen schrijven. Het ging al snel heel hard en binnen 4 edities werden er meer dan 1000 exemplaren in elkaar gedraaid. Later wisselden ze de naam naar de nieuwe aardschok (DNA). Leuk om te vermelden is dat de aardschok het eerste europese blad was dat de “no life till leather” demo van metallica besprak. De aardschok werd steeds groter om alles te kunnen bekostigen en alle belangen van iedereen te kunnen behartigen ging met samenwerken met de duitse

Metal hammer.

 

Zo onstond de AMH. Het blad bleef hetzelfde al zaten er wel meer posters in en stonden er ook meer advertenties in het blad.

Regelmatig was in de stukken van de redacteuren te lezen (al dan niet tussen de regels door) dat men het lang niet altijd eens was met de koers die de metal hammer hanteerde. Dit resulteerde later dan ook weer in een terugkeer naar de zelfstandigheid en het voeren van de naam Aardschok.

Blad:

Aardschok is ontstaan als en is nog steeds een blad voor liefhebbers door liefhebbers. En dat merk je ook, de redactie bezit enorm veel expertise en echte passie voor de muzieksoort. Ondanks dat het allemaal fans zijn, weten ze toch constant kritisch te blijven zowel in interviews als in reviews. Verder heeft iedere subsoort van metal zijn experts in groep van medewerkers. Zodat je altijd de juiste info krijgt over je favoriete muzieksoort.

Toekomst:

Het is in deze multimedia tijd altijd lastig om een blad up to date te houden. En het hoofd boven water te houden. Steeds meer mensen zoeken hun info via internet. Ik kan niet in de toekomst kijken maar hoop wel dat de Aarschok een volgende generatie metalheads aan de hand kan meenemen, net zoals ze bij mij deden toen ik een jaar of 12 was.