blog placeholder

Wat is vreemdgaan? Dat is voor iedereen weer anders. En wat nou als je man vreemdgaat? Wat moet je dan doen? Verdergaan waar je gebleven was in je relatie, of is het zo erg dat je er een punt achter wilt zetten?

Wat als hij vreemdgaat?

Dit is altijd een moeilijk punt in een relatie. Je ziet hem opeens met een ander meisje. Dit kan zijn van flirten tot zoenen of zelf sex. Je moet er niet eens over nadenken dat je man vreemdgaat! Maar toch gebeurd het in de beste relaties. Sommige vrouwen nemen er genoegen mee, omdat ze zoveel van hun man houden, anderen nemen wraak. Wat is het beste wat je in zo’n situatie kunt doen?

Mijn antwoord

Het ligt heel erg aan de situatie. Natuurlijk is het niet oké als je man vreemdgaat, maar er spelen waarschijnlijk een aantal factoren mee waarom hij vreemdgaat. Dit kan zijn dat de sex tussen jullie minder is geworden, dat hij behoefte heeft aan wat anders, dat hij iets te veel op had, en nog veel meer. Het kan van alles zijn. Je hoeft niet gelijk je relatie weg te gooien omdat hij vreemdgaat. Allereerst is het belangrijk om zelf er rust in te vinden. Vind je het kunnen dat hij vreemdgaat? Is dit de eerste keer of is het al vaker gebeurd? Waarom zou hij zijn vreemdgegaan? Kun je ermee leven in de wetenschap dat hij is vreemdgegaan?

Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen, nog voordat je met hem gaat praten. Mannen, zeker als de liefde of verliefdheid heel sterk is, kunnen ze zo op je inpraten. Ze kunnen je alles laten geloven. Of ze vertellen de waarheid, of ze verzinnen smoesjes. Hier kun je niet doorheen kijken als je zoveel van diegene houdt, en zelf nog niet hebt nagedacht over hoe je er zelf mee om moet gaan.

Als je een beslissing hebt genomen

Als je de beslissing hebt genomen om hem te vergeven en verder te gaan met de relatie, moet je niet te jaloers worden of argwanend. Je moet hem laten zien dat je hem vertrouwd en voor hem wil gaan. Je moet hem laten zien dat hij aan jou genoeg heeft.

Als je de beslissing hebt genomen om hem te verlaten, moet je hem ook echt verlaten. Je moet hem een tijdje niet meer zien of spreken, anders kan hij je weer terugpraten. Liefde kan sterk zijn en je kunt van alles gaan geloven wat je geliefde je verteld.

Succes!

Ik heb zelf in hetzelfde schuitje gezeten, dus ik weet hoe moeilijk de beslissing is en om je eraan te houden. Ik kan je niet vertellen wat je moet doen, dat moet je zelf besluiten. Denk er in elk geval goed over na voordat je de beslissing neemt.