blog placeholder

Rutte en consorten spreken maar over vertrouwen. De burger is weer nodig om zoveel mogelijk te stemmen op lieden die reeds opgevoed zijn hoe zich te gedragen als ze eenmaal in de kamer zitten. Dan is de democratie weer over. Dat hebben we gezien met de Europese Grondwet.

VERTROUWEN

Rutte en Verhaegen zitten vol vuur te vertellen hoe onbetrouwbaar hun gedoogpartner wel was. Ze hebben 1,5 jaar zogezegd uitstekend met die partner kunnen werken. Dus ik begrijp het niet helemaal. Als ze vooraf weten dat ze niet op alle punten gelijk gestemd zijn dan is het toch wachten op een breuk. Maar de beide heren zijn zo gefixeerd op macht dat ze een paar zaken voor lief nemen. Landsbelang noemen ze dat. En dan beginnen over vertrouwen? Dat is een beetje laat. CDA en VVD hebben gekozen om met zo’n gedoog constructie toch hun macht te kunnen uitvoeren, en dat bleek een misrekening. Ik praat Wilders niet goed want dat is een stap te ver. Maar net doen of Wilders alleen niet te vertrouwen is, is eveneens een stap te ver. Ik weet nog wel hoe de overgrote meerderheid van Nederland tegen de Europese Grondwet stemde maar zie wat er gebeurd is. Onder andere titel hebben CDA, VVD, PvdA en D66 toch hetzelfde bereikt. Wie moet ik als burger nou vertrouwen?

COMPROMISSEN

In iedere Nederlandse regering zullen compromissen gesloten moeten worden want er is geen een partij die de absolute meerderheid krijgt of zal krijgen. Nu de verkiezingen voor de deur staan gaan ze allemaal hun programma aan ons verkopen als het beste van Nederland. En als de verkiezings uitslag er is dan hebben ze vooraf niemand uitgesloten en dus spreken ze met iedereen om toch wat van hun programma in het regeringsakkoord te krijgen. Ik zou zeggen dat het onderhand tijd wordt dat de kiezer VOORAF geinformeerd wordt welke partijen met wie willen regeren c.q samenwerken. Dan weten de kiezers vooraf met welke regering ze het verst komen met hun belangen. Als ik weet dat na de verkiezingen het CDA met de VVD en nu bijvoorbeeld met de PvdA gaat regeren dan weet ik dus zeker dat ik daar nooit op moet stemmen, want dan veranderd er niets.

Als de SP, PvdA, Groen Links met nog een aanvulling komen, dan weet ik dat er iets zal gaan veranderen en het beter zal gaan als met de zakkenvullers van heden.

Dan geven de partijen duidelijkheid aan de kiezer en dan kan de kiezer weer wat vertrouwen terug krijgen in het systeem. Nu weten we dat we voorgelogen worden. De baantjes jagers blijven op hun post en wij blijven achter de feiten aan lopen.

EUROPA

Een verenigd Europa s voor de bureaucraten het ideaal. Ik heb 25 jaar in de export gewerkt over de gehele wereld en nooit enige hinder ondervonden toen Nederland nog Nederland was. In mijn HBS tijd leerden we 3 talen: Frans , Duits en Engels. Nu hebben we bijna een verenigd Europa en je kunt geen HBO-er vinden die Duits of Frans spreekt. Allemaal zijn ze geschoold met een pretpakket en steenkolen-engels. Je ziet nota bene Nederlandse verslaggevers naar Duitsland gaan die onze grootste handels partner aanspreken in Engels.

Zo ook in Afrika waar in vele landen Frans gesproken wordt. Daar zie je de razende reporters de vragen stellen in het Engels omdat ze geen Frans spreken. Nederlanders, met de politici voorop, moeten weer trotse Nederlanders worden, die hun talen spreken en zich kunnen aanpassen en inleven in lokale omstandigheden. Dus eerst goed onderwijs, talen leren, en geen pretpakket met een nietszeggende diploma.

Een verenigd Europa duurt nog 100 jaar. Laten we goed samenwerken met onze Duitse buren. Maak daar weer een verplicht vak van. Een verenigd Europa heeft op dit moment alleen voordelen voor de toerist, de banken en de multinationals. De burger kost het alleen maar geld. De exporteurs die ik ken zijn allen kleinere of middelgrote ondernemers. Allen zonder uitzondering creatief. Die zoeken hun weg in de buurt en over de hele wereld. De Duitsers doen het nog steeds goed omdat ze over de hele wereld exporteren.

Doorgaan met geldverslindende bureaucratie in Brussel is goed voor de werkgelegenheid van de pluche zittende  bureaucraten en politici. Dat parlement gaat nog steeds iedere week op en neer van Brussel naar Straatsburg en geen van die lamballen lost het op. De burger betaalt wel.

Stop die onzin en ga eerst goed samenwerken.

CULTUURVERSCHILLEN

Iedere Nederlander is wel eens naar het buitenland op vakantie geweest. Dus heeft ook iedereen wel gezien dat het met name in Zuid Europa iets anders gaat als in Noord Europa. Mentaliteit, taal, religie, historie enz, daar zijn grote verschillen. Die kun je niet in een paar jaar opzijzetten. De regelgeving in Nederland is de meest idiote ter wereld dus laat staan dat een Duitser, Engelsman of Fransoos dit ook ooit zou willen. Ik heb ervaring met onze ambtenaren van EZ die gewoon zeggen als er in andere landen sprake is van corruptie of omkoperij, dat het niet overal even netjes gaat als in Nederland en dus doe maar mee. Zo zitten er 1000-den bureaucraten in Brussel ieder hun zegje te doen en tezelfdertijd hun riante salaris te incasseren. 

De pers erbij halen? Lees vorige week nog maar eens de krant: een wethouder die sekstapes kijkt, gaat weg met 3 ton, Amarantis directeur krijgt 2,5 ton me enz. enz. Dus al die lui moeten ook nog geld mee krijgen om te vertrekken.

Nee, er moet een pas op de plaats komen inzake een verenigd Europa. Als we zonodig verder moeten met de Euro, dan met die landen waar de minste cultuur verschillen mee zijn.

Laat dan ook maar eens iemand met visie het rotte financieel systeem reorganiseren. Wat roept Pechtoldje ook weer altijd? De overheid is er voor u, u niet voor de overheid? Nou ik weet wel hoeveel ik in de loop der jaren heb moeten bijdragen aan die overheid maar terug gekregen heb ik alleen een partij bureaucratie nog erger als in een communistisch systeem. Los eerst die bureaucratie maar eens op en kom dan maar weer bij  mij.

INZET BIJ DE VERKIEZINGEN.

Laat Europa maar inzet worden van de verkiezingen. Hopelijk worden die baantjesjagers afgestraft. Miljarden bezuinigen is nodig maar de kosten daarvan bij de burger neerleggen is diefstal. Haal dat geld maar bij de veroorzakers van de crisis, de bureaucraten en profiteurs van dat verenigd Europa. Daarmee wordt er weer vertrouwen gekweekt. Kom niet met verhalen over dat miljoenen mensen moeten inleveren. De 1% schatrijken vullen nog steeds hun zakken. Dus laat die maar ”lijden”, dan geven die ook eens een goed voorbeeld.

fredira 14 mei 2012