blog placeholder

Mijn eerste rookstop ervaring met behulp van Champix en de negatieve effecten ervan.

Verleden jaar, na 30 jaar roken, ondernam ik mijn eerste rookstop. Ik was het ronduit beu! 2 jaar voordien had ik al de grote stap gezet om mijn dosis van 2 pakjes per dag, terug te dwingen naar een 8 à 10 sigaretten per dag. Dat lukte vrij goed, beter gezegd zonder problemen.

Had me het boek van Allen Carr aangeschaft en uitgelezen. Natuurlijk een boek vol waarheden, zelfs grappig om lezen, maar na het boek was de overtuiging niet groot genoeg om effectief te stoppen. Toch blijven zijn woorden door mijn hoofd spelen. De aankoop van het boek is geen weggegooid geld.

Ok, dan maar naar de ‘zwaardere’ middelen gegrepen en een doos Champix aangekocht. De eerste 9 dagen, terwijl je 1 pilletje per dag moet nemen, verliepen uitstekend, op de 10de dag zonder enig probleem gestopt met roken.
Totaal geen zin meer in roken, over en out.Een onbeschrijfelijk bevrijdend gevoel! En inderdaad zoals al zoveel verkondigt is geweest en wordt, heb je plotseling tijd over, kom je volledig tot rust, voel je je conditie met de dag verbeteren, enz…

Zoals voorgeschreven dan van 1 pilletje naar 2 pilletjes Champix per dag en toen begon de ellende voor mij. Geen nacht dat ik nog gewoon kon doorslapen, nachtmerries die me telkens deden wakker schrikken. Levensecht waren ze en de meest waanzinnige eerst. Bovenop een hele dag een zeurende pijn aan mijn maag.

Uiteindelijk kreeg ik een dubbel gevoel, enerzijds blij dat ik van die stinkende sigaretten verlost was, maar anderzijds geraakte ik doodmoe, omdat ik ’s nachts niet meer kon doorslapen. Tenslotte moest ik toch wakker op mijn werk zijn,niet?
Ik wilde het nog niet direct zomaar opgeven en probeerde mijn dosis te halveren en terug naar 1 pilletje per dag over te schakelen. Na enkele dagen constateerde ik wel dat de nachtmerries niet meer alle nachten opkwamen en dat mijn maag terug beter aanvoelde. Tot mijn grote spijt moet ik toegeven dat na 1 week op halve dosis gestaan te hebben, dat mijn rookdrang weer opstak. Enkele dagen later liep ik weer met een stinkstok in mijn mond.

Na mijn Champix ervaring rookte ik de eerste 2 weken weer dubbel zoveel als voorheen, maar gelukkig heb ik ook dat weer onder controle gekregen en rook ik weer mijn 8 à 10 vertrouwde sigaretten.

Dit was dan mijn persoonlijke Champix ervaring, maar laat je hierdoor niet afschrikken, niet iedereen zal op dezelfde manier reageren. Ben zelf ook nog van plan enkele middeltjes uit te testen totdat ik mijn gewenste resultaat zal behalen. Ik moet en zal stoppen met roken!!!