blog placeholder

Weer was er een schietpartij met 12 dodelijke slachtoffers en meer als 40 gewonden in de V.S. Geen politicus die iets over het wapenbezit durft te zeggen wat de wapenlobby is zo machtig. Dit meest gewelddadige land ter wereld waar altijd over democratie gekraaid wordt is in handen van een paar machtige lobby’s. En dat land is Rutte’s  grote voorbeeld.

WAPENLOBBY.

Er wordt getreurd om de slachtoffers. Verder geen discussie. Hoe het mogelijk is dat elke idioot gewoon een arsenaal aan wapens kan kopen met liefst 6000 kogels zonder dat iemand iets vraagt dat kan alleen in de V.S. De wapenfabrikanten en verkopers zeggen gewoon dat de koper/eigenaar zelf verantwoordelijk is voor wat hij er mee doet. Hij haalt zelf de trekker over. Einde verhaal. De wapenlobby is zo machtig dat er 300 miljoen wapens in omloop zijn in dat land. Wat een markt. Geen president die hier tegen op kan treden want dan kan hij zijn (her)verkiezing wel vergeten. We kunnen dus concluderen dat die lobby’s in de V.S. zo machtig zijn dat de hele regering inclusief president niets durven ondernemen. Zo zijn er de machtige lobby’s van de Joden, de olieindustrie, de chemie (inc. geneesmiddelen), de banken, de media en de tabaksindustrie. Misschien nog wel een paar. De democratie in de V.S. wordt dus geregeerd door deze machtige figuren. Niets meer en niets minder. Ik begin terroristen wel een beetje te begrijpen die geweld met geweld bestrijden. Er zit gewoon niets anders op. Jammer dat de slachtoffers altijd gewone burgers zijn en geen kindertjes of familie van die figuren.

BELASTINGPARADIJZEN.

Meer als 27 biljoen Euro neemt men aan dat er gestald staat in belasting paradijzen. Dat is geen geld van de burgers maar van die machtige concerns en hun eigenaren, de 1 % zoals de occupy beweging het noemt. Zeker een groot aantal Amerikanen. Dus dat neo-liberale systeem heeft niets te maken met democratie. Het volk kan stemmen wat en op wie het wil, republikeins of democratisch, het maakt niet uit welke pop er zit. Wie er ook zit, de lobby’s bepalen de agenda. Voor de Joden per definitie steun aan Israel al wordt er geen enkele resolutie van de V.N. gevolgd. Wel Rusland en China veroordelen voor steun aan Assad, maar niks over Israel. Voor de wapenlobby moet de verkoop van wapens liefst over de hele wereld vrij zijn. Voor de olieindustrie laten we Powell in de V.N wat fotootjes tonen over chemische en nucleaire wapens in Irak zodat we Saddam kunnen opruimen. Dan hebben we die olie ook. Zo ook in Libie met Gadaffi. De war on drugs levert veel gevangenen op dus privatiseren we die gevangenissen en dan hebben we de meest winstgevende bedrijven ( althans voor de eigenaren). En vrijgekomen gevangenen moeten eigenlijk weer zo snel mogelijk terug dus helpen we ze niet met de terugkeer in de maatschappij. Laten we maar niet verder spreken over de geneesmiddelen want die markt is helemaal ten hemel schreiend. 

Kortom, als we Rutte en consorten volgen dan moeten we dat hier ook doen. Israel moeten we ook blijven steunen. Het oorlogsverleden van de Joden moet in ere gehouden en herdacht worden. Niet de slavenhandel, rassen discriminatie, Chili, Indonesie, Argentinie of Vietnam. Dat is historie. Al de winsten die door de concerns gemaakt worden mogen verdwijnen naar belastingparadijzen. Als de banken door roof en mismanagement instorten lossen de burgers, de belastingbetalers dit wel weer op.

DEMOCRATIE. 

Wat wil die kreet heden ten dage nog zeggen? Het westen kraait overal rond dat democratie de beste regeringsvorm is want dan kan het volk stemmen op hun partij of kandidaat. En dan? De kandidaat die het meest investeert in zijn campagne wordt gekozen. In de V.S. spreek je over een paar procent verschil. Dus als Obama vandaag besluit iets te ondernemen tegen de wapenverkoop dan steunt de machtige wapenlobby niet hem maar Romney. Dus Obama zwijgt over wapenverkoop net als alle andere politici, democraat of republikein. Zo gaat dat met alle lobby’s.

En denken we dat het anders is in Nederland? Nu de S.P. met Roemer op grote winst staat zal er voor de verkiezingen nog wel een hoop onzin over zijn partij en hem uitgestrooid worden om het tij te doen keren. Ook al wordt hij de grootste partij, er moet toch een coalitie komen. Lukt dat niet, dan krijgen we hetzelfde gekonkel als met het Kunduz akkoord: 4 of 5 anderen vinden elkaar wel voor de macht. De baantjesjagers blijven zitten, de democratie heeft gezegevierd en er veranderd niets.

MEDIA.

De media doen voorkomen of wij burgers geen andere keus hebben dan steun geven aan een Verenigd Europa en de Euro. Dat gedrocht heeft miljarden gekost en de winsten die gemaakt zijn door de multinationals staan veilig in de belastingparadijzen. De kosten van die Euro miskleun waar de politici ingetrapt zijn mogen door de burgers opgehikt worden. De schulden die door overheden gemaakt zijn op advies van Goldman Sachs en J.P. Morgan aan de banken moeten met hoge rente terug betaald worden. De slachtoffers zijn weer de belastingbetalende burgers. Wij hebben toch zelf die politici democratisch gekozen? En zo wordt de democratie aan ons verkocht. We trappen er nog in ook. Er zal weer een revolutie nodig zijn om verandering door te voeren. Net als in de Arabische wereld waar men strijd om democratie te krijgen, moeten wij strijden om die te behouden. Dat kan  niet door op de huidige manier door te modderen. Alle burgers dienen goed geinformeerd te worden over de werkelijkheid. De schietpartij in Aurora moet iedereen duidelijk maken dat zodra de politiek aan de leiband loopt van machtige lobby’s de democratie alleen in naam bestaat. Amerikaanse dissidenten als Michael Moore worden daar  geweerd. Laten we er hier een standbeeld voor oprichten. Laten we niet meer luisteren naar de Ruttes of De Jagers. Als over 1 jaar Goldman Sachs en consorten weer miljarden van ons geplunderd hebben mag de Euro wel verdwijnen. Wij zullen dan weer jaren nodig hebben om een redelijk leven op te bouwen. Waar een schietpatij in Amerika toch goed voor is: het stemt je tot nadenken. Laat de lobby’s zien dat wij het anders willen. Vergeet de firma’s List & Bedrog als de VVD. Change. Slechts 5 % van dat geparkeerde geld bij de belastingparadijzen lost de hele Euro crisis op en bespaart 500 miljoen mensen voor armoede.

fredira 24 juli 2012.

lees ook andere artikelen van fredira.