blog placeholder

En weer staat een hoge politiefunctionaris te emmeren dat het gezag van politie hersteld moet worden. Hoe? Door op T.V. te zeggen dat de agent niet aangevallen of onheus bejegend mag worden? Het gezag faalt en kan een reactie van de burger verwachten.

POLITIE AGENT AANVALLEN.
Natuurlijk hoort het niet dat burgers de hard werkende agenten aanvallen of uitschelden. Die agenten proberen hun werk te doen. Maar waarom doen die zatlappen, hooligans en burgers dit? Dat heeft een oorzaak. Ik heb al eens een paar artikelen geschreven over mijn eigen ervaringen met politie. Nou, ik kan u zeggen dat als ik weer voor 10 minuten te lang parkeren zo’n halve zool een plaatje achter mijn ruitenwisser zie plakken dat ik ook niet meer beleefd blijf. Hij of zij kan wel zeggen: ik doe mijn werk en u bent fout, maar dan heb ik ook wat vragen: waren die agenten in Rotterdam welke die zatlap schopten, goed bezig? Zijn die gestraft? Hoe zit het met de aanpak van de grote fraudeurs? Zijn die al gearresteerd? Hoe zit het met doofpot affaires als die van pedofielenrechter Joris Demmink? En ga zo maar een tijdje door. Ik zie net als iedereen dat de burgers in de pas moeten lopen en welke grote fraude of misdaad dan ook, dat die vrijwel niet aangepakt wordt. En dat gaat in heel Europa zo. Het lijkt hier wel voortaan de V.S.

Je gaat je als burger irriteren aan het feit dat jou ”kleine” overtreding wel altijd aangepakt wordt. Dan is het toch begrijpelijk dat je eens uit je slof schiet. Natuurlijk niet goed te praten maar wel begrijpelijk. Zo’n hoge pief die weer begint te zeiken over respect moet zich realiseren dat respect afgedwongen moet worden. Door correct en goed te handelen in lastige situaties. En het belangrijkste: door dat te doen zonder aanziens des persoons. Gezien de agent de dichtst bijzijnde vertegenwoordiger is van het gezag krijgt zij dus ook alle stront over zich heen waar de burger zich aan ergert. En dat is waar de schoen wringt. Het kader komt niet op straat. De burgemeester en de commissaris ook niet, laat staan de minister.

MAROKKAANTJES.

We zien vaak genoeg hoe bepaalde allochtonen van welke generatie dan ook hele wijken tiranniseren. En wat doet de politie? Ik zie het in mijn stad ook. Altijd in groepen, overal pissen, blikjes over de straat, schelden enz. Je voelt je gewoon onveilig. Geen handhaver te zien. Maar fietst er een moeder met een kindje achterop over het voetgangersdomein dan staat er meteen zo’n prentenschrijver met veel te dikke kont klaar om haar tot de orde te roepen. Een coffeeshop waar de uitbater zijn best doet dat zijn klanten geen rotzooi maken, parkeren in de gaten houdt, evenals fietsen neerzetten. Daar vallen ze iedere 3 maanden binnen en de straatverkopers zie ik in 6 jaar maar 1 actie tegen ondernomen worden. De agent moet dus zelf eens bij zijn superieuren gaan protesteren over zulke onzin.

GROTE ACTIES. 

We zien van die grote verkeerscontroles. Een hele colonne agenten en technische mensen om bestuurder, auto en/of caravan te controleren. Dat zien we ook met een zogenaamde terrorist en voetbalrellen. We zien dat in heel Europa de occupy beweging uit elkaar geslagen wordt. Ook demonstrerende ouderen die van hun pensioengeld beroofd zijn in Griekenland en Spanje. Ook die worden door een politiemacht onder controle gehouden. Maar de rovers die er met hun geld vandoor zijn of dit vergokt hebben, daar zien we geen acties tegen. Kijk, dat is nou waarom de burgers zich tegen het ”gezag” respectloos opstellen. Het lijkt er heden ten dage op dat het gezag zich slechts bezig houdt met de hard werkende burger onder de knoet te houden. Alle sores en criminaliteit die veroorzaakt wordt door politici, ambtenaren, gerechtsdienaren en grote fraudeurs daar ziet geen burger een arrestatie van. Als hij zelf iets heeft als pinfraude of fietsendiefstal wordt dat nooit opgelost. Laat staan als hij van zijn eigen gespaarde centen beroofd wordt door banken en politiek.

PETER. R. DE VRIES.

Peter heeft vaak genoeg aangetoond dat de politie niet altijd even efficient werkt. Ook grote fouten maakt. Net als de rechtbank. Ook de fotoknippers die ons voor 6 km. te hard rijden een oor aan naaien, bleken zelf wel 50 km te hard te rijden. Je kunt dan als gezag wel blijven roepen ”die pet past iedereen” maar dat gaat dan echt niet werken. Zie hoe het klokkenluiders vergaat: i.p.v. die te helpen eindigen die werkloos in een caravan. Er valt dus voor het management van de politie veel te doen. En dat begint bij gelijke behandeling voor iedereen. Bankiers fout, arresteren. Ambtenaren fout, arresteren. Allochtonen vervelend, arresteren. Europese bankrovers, aanpakken.

Dus niet gepensioneerden die demonstreren voor HUN RECHTEN uit elkaar slaan. 

Het is bij de politie net als de rest van de publieke sector, gewoon slecht management dat de oorzaak is van het respectloos handelen van de burger jegens de politie. De politie moet doen waar ze voor is: boeven vangen. Niet zeiken over dat ze ”hulpverleners” zijn. Orde bewaren. Hardhandig optreden tegen terroristen en hooligans mag van mij, maar niet tegen hardwerkende burgers of demonstranten. Doe dan ook hard optreden tegen de criminele geldwereld. Sluit ze op. Pak ze. Niet zoals nu weer bij HSBC dat gesjoemel met witwassen van miljarden aan drugsgeld. Slechts een boete voor de bank en de daders worden NIET gestraft. En als die bank in de problemen komt, mag de burger via belasting diezelfde bank weer overeind houden. Als je zo denkt dat je respect kunt afdwingen dan ben je een idioot. Ik weet wel dat die agent op straat slechts opdrachten van hogerhand uitvoert maar hij of zij kan ook tegen zijn superieuren zeggen dat de prioriteiten wel eens ergens anders gelegd zouden moeten worden. Dus wat mondiger worden. Pas dan krijgen ook die agenten weer het respect dat zij misschien verdienen.

fredira 20 juli 2012

lees ook andere artikelen van fredira.