blog placeholder

 

Vertrouwen in ziekenhuizen en/of andere zorg instellingen wordt op de proef gesteld, wegens de crisis wordt er veel bezuinigd, ten nadele van de patienten en/of hulpbehoefenden en ook voor de familie van de des betreffende persoon is dit erg frustrerend.

Door de crisis in nederland wordt er op elk gebied veel bezuinigd, ook in de medische wereld, zoals ziekenhuizen worden hierdoor op de proef gesteld. Door eigen ervaring, nemen de artsen en verplegers weinig tijd voor de patienten en ook de hygiene laat te wensen over. Een familielid is sinds afgelopen zomer 2x geopereert aan de darm, de persoon in kwestie kreeg na de tweede operatie veel pijn en pas na veel aandringen hebben ze wat testen gedaan en bleek dat hij een fistel in zijn buik had, door het niet goed spoelen tijdens de operatie, ook hebben ze voor de operatie zijn blaas beschadigd. De moed zonk ons in de schoenen, dit ook omdat ze erg afwezig deden inplaats van de deur plat lopen om ons gerust te stellen, lieten ze weinig van zich horen, pas na veel aandringen kwamen ze wat vaker langs. Ook moest de persoon in kwestie vaak altijd meer als 2x vragen voor hulp of medicatie maar deze kwam niet na 1 of 2x vragen of het kwam wel maar pas uren later.

Ook wordt er niet echt hygienisch gewerkt.

  • Handen worden niet altijd ontsmet!
  • Bebloed bedlaken wordt niet verschoond (pas na veel keer vragen > paar dagen later).
  • Wc onder de uitwerpselen (paar dagen).

 

Zorginstellingen

In zorginstellingen zoals verzorgingshuizen, is er ook wegens de bezuinigingen weinig tijd voor de hulpbehoevende.

Spullen die in de koelkast staan van de kamer van de hulpbehoevende, die zelf niet meer in staat is haar spullen in de gaten te houden, worden niet nagekeken. Vaak zijn er spullen over de datum en deze worden niet verwijdert, dit is natuurlijk erg gevaarlijk! De hulpbehoevende pakt bijvoorbeeld een stukje kaas terwijl de schimmel er opstaat maar zij is dementerend en vaak in de war dus houd hier geen rekening mee, ze eet het op en wordt ziek. Ook hangt de persoon in kwestie haar vuile kleren terug bij de schone kleren, dit wordt ook niet op gemerkt. Dit is ook voor de familieleden erg frustrerend omdat die niet altijd aanwezig kunnen zijn en er van uitgaan dat alles goed in de gaten gehouden wordt. De hulpbehoevende wordt ook maar 1x in de week onder de douche gezet, de persoon in kwestie wast zichtzelf wel elke ochtend een beetje met een washandje maar door haar gebreken, is dat geen doen. Het zou niet nodig moeten zijn dat familieleden zelf overal achteraan moeten gaan, de vrouw zit niet voor niets in een verzorgingshuis!

 Al met al ben ik van mening dat ziekenhuizen/zorginstellingen op de proef worden gesteld en nalatigheid veel voorkomt vanwege de bezuinigingen.