blog placeholder

Onze lieve kleine mannetjes zijn perfect. Alles zit erop en eraan. Behalve de uit knop.

Vooral 's nachts, na voeden, boertje, verschonen, en anderhalf uur later nog steeds huilen, dan mis ik 'm het meest.
En dan anderhalf uur slaap later, wanneer de oudste besluit dat de dag begonnen is, zoek ik tevergeefs naar de afstandbediening waarmee ik hem nog een paar keer op snooze kan zetten.
Zo zijn er toch wel meer dingetjes belabberd geregeld bij ons mensen, kroon op de schepping.
Pasgeboren kittens zoeken blind zelf hun weg naar moeders tepel, de poes gaat op haar zij liggen en de kittens doen de rest.

Nooit hoor je iets over tepelkloven of Whiskas-allergie.
De kittens slapen allemaal tegen elkaar en moeder aan, en mogen op hun buik slapen in een centraal verwarmde ruimte waar het niks uitmaakt of het nou tocht, of warmer is dan 18 graden.
Nee, dan het boekje ‘veilig slapen’ van het consultatiebureau.Heel handig hoor, maar als je alle regels hebt doorgelezen doe je zelf geen oog meer dicht van de zenuwen dat je iets vergeten bent.
Allebei de jongens gaven duidelijk aan heel graag bij mij in bed te willen slapen, wat ook wel zo logisch is; als je 9 maanden in iemand gezeten hebt naar volle tevredenheid.
Oneerlijk ook, manlief mocht al bij mij in bed slapen toen hij veel korter naar volle tevredenheid in mij had gezeten.
Maar nee, behalve onveilig is het ook maar verwennerij, zo vinden wij hardvochtige Westerlingen, zo'n prul kan maar beter meteen wennen aan eenzaamheid onder synthetische lakentjes, kan hij de teleurstellingen die 'm nog te wachten staan vast beter aan later.
De koters echter tonen daar weinig begrip voor en dus ligt het hele gezin wakker, want dat huilen van een mensenbaby schiet zijn doel nogal voorbij.
In plaats dat alleen de geadresseerde (=moeder) erdoor geprikkeld wordt,
reiken de decibellen zover dat de buren twee deuren verder met wallen rondlopen.
Iets zachter had ook wel gemogen, kuikens houden op de boerderij ook de geiten niet wakker zullen we maar zeggen.
En dan vader.
In plaats dat hij thuiskomt met een prooi waar het hele gezin op aan kan vallen, komt de mensen- vader thuis, en VERWACHT eten in plaats van het mee te nemen.
En een drankje. Wat mama klaar mag maken.
Something went very wrong somewhere…
Zzzzzzzzzzzzorry ik dommelde even weg…niemand gewond???