blog placeholder

Precies 50 dagen na mijn registratie op Foobie.nl  heb ik vanavond mijn eerste echte Foobie.nl  artikel geschreven. De oplettende lezer vraagt zich natuurlijk af, bij het zien van mijn 607 eerder op Foobie.nl gepubliceerde artikelen, hoe dit zo gekomen is. Het hoe en waarom kun je lezen in dit artikel.

Mijn profielfoto op Foobie.nl

Mijn eerste verdienste met schrijven:
Ik ben twee jaar geleden op een soortgelijke website als Foobie.nl begonnen met artikelen schrijven. Ook daar schreef ik van het begin af aan iedere dag een artikel. Bij deze artikelen kwamen advertenties te staan van adverteerders die de beheerder verzorgde. De eerste maand verdiende ik geen cent maar na ongeveer anderhalve maand verdiende ik mijn eerste geld met een artikel over een pretpark.

Veel geld verdienen met schrijven:
Naar aanleiding van mijn eerste verdienste schreef ik vervolgens artikelen over alle denkbare pretparken. Dit was een voltreffer, na een paar weken begon ik echt goed geld te verdienen met deze artikelen. Ik begon zelfs al te denken aan minder werken en in plaats daarvan artikelen te schrijven.

De eerste tegenslag:
De hele zomer lang verdiende ik goed geld met mijn artikelen over pretparken tot in november alle pretparken dicht gingen. Omdat alle pretparken dicht waren stopten de pretpark adverteerders ook en vielen mijn verdienste terug tot bijna nul.

De aanhouder wint:
Omdat ik wist dat het mogelijk was om geld te verdienen met artikelen schrijven ging ik gewoon door met schrijven. Er was geen “moderator” die de artikelen voor plaatsing controleerde dus ik kon over alles schrijven. Al snel had ik weer een artikel wat goed scoorde genaamd “mooie dikke vrouwen”. (Deze heb ik daarom ook natuurlijk als eerste herplaatst op Foobie.nl zie mooie dikke vrouwen )

Waar het voor het eerst fout ging:
Aangemoedigd door het succes van de “mooie dikke vrouwen” ging ik vanaf toen steeds meer artikelen schrijven over vrouwen en plaatste daar zoveel mogelijk foto’s bij van  schaars geklede vrouwen.  Omdat de artikelen voor plaatsing niet gecontroleerd werden kreeg ik pas commentaar van de beheerder toen hij door Google op zijn vingers getikt werd. Hij heeft toen de betreffende artikelen geblokkeerd en ik ging weer ijverig verder met schrijven.

Waar het echt fout ging:
Toen ik op een gegeven moment mijn 840ste artikel geplaatst had ging het mis. Ik begon net weer leuk te verdienen maar het bleek dat heel veel van mijn artikelen niet voldeden aan de Google Adsense normen. Deze zijn namelijk veel strenger en preutser dan ik aannam. Artikelen over drugs, gratis muziek en heel veel andere onderwerpen bleken ook niet te mogen. Omdat het onmogelijk was om al mijn 840 artikelen binnen de door Google gestelde tijd te controleren heeft de beheerder toen mijn hele account opgeheven en mijn IP adres geblokkeerd zodat ik geen nieuwe account aan kon maken. Weg inkomsten!!

Een nieuwe start op Foobie.nl:
Zoals je begrijpen zult baalde ik ontzettend want het scheelde me toch een behoorlijk bedrag per maand. Ik was er even helemaal klaar mee en richtte mijn aandacht een paar maanden op andere zaken. Toen de zomer echter weer voorbij was besloot ik op zoek te gaan naar een artikelen website waar mijn artikelen wel voor plaatsing gekeurd worden. Na enig zoeken en proberen kwam ik uit bij Foobie.nl.  Op 2013-09-20 om 22:49:19 heb ik mij op Foobie.nl geregistreerd en sinds dien zijn er 606 van mijn oorspronkelijke 840 artikelen goedgekeurd en geplaatst.

Leve Foobie.nl:
Het heeft me 50 dagen gekost om al mijn artikelen opnieuw te plaatsen en er zijn er heel veel afgekeurd door de moderator. Het klinkt een beetje gek maar ik ben blij dat er zoveel afgekeurd zijn, dit voorkomt namelijk problemen achteraf. Vanaf nu kan ik gelukkig weer nieuwe artikelen schrijven en daarom zeg ik oprecht gemeend, Leve Foobie.nl !!