blog placeholder

Veel mensen hebben het niet op een ebook. Ze willen een echt boek in hun handen hebben. Een bladzijde om kunnen slaan. Zelf heb ik dat ook lang gehad, maar ik ben nu overstag.

Je hoort het vaak om je heen. Nee hoor, ik wil een echt boek in handen hebben, kunnen ruiken aan de bladzijdes, een bladzijde omslaan, ligt lekkerder in de hand. 
Wat ik net ook in de inleiding zei, heb ik dat gevoel ook lang gehad, tot ik via iemand 50 tinten grijs kon krijgen, alleen deze was wel digitaal. Iedereen om me heen hoorde ik over deze spannende reeks, dus ja ook ik werd nieuwsgierig. Twijfelde of ik het digitaal wilde, maar je kan het altijd proberen.
Ik zeg jullie heel eerlijk, ik heb het als heel prettig ervaren, digitaal lezen (misschien ook mede door het boek ;-)).
Ik kreeg het via mail toegestuurd, opende het op de Ipad en kon het lezen via Ibooks. Slaat hem gelijk op vanuit je mail in Ibooks. Ik kon gelijk beginnen met lezen. Zat lekker op de bank met de Ipad op schoot en ging al redelijk snel door het verhaal.
Het voordeel had ik, omdat ik ook in het bezit ben van een Iphone, dat het met elkaar synchroniseert en als je in de wachtkamer bij de tandarts, of op je werk in een pauze zo verder kan gaan waar je bent gebleven. Telefoon heb ik altijd bij me, dus je kan altijd op elk moment verder lezen.
Ook nog eens heel discreet, niemand ziet wat je leest, dus ook geen gesprekken in een trein van mensen die het boek ook hebben gelezen en al dingen gaan verklappen (zo vervelend).
 
Even lezen voor het slapen gaan is nu ook makkelijker geworden. Je heb geen lichtje naast je bed nodig om te lezen. Je kan in slaap vallen, zonder dat je later wakker wordt, omdat je lichtje nog aan staat (gebeurde me zo vaak). Je Ipad gaat vanzelf uit als er een tijdje geen activiteit plaats vind op de Ipad. 
Als het koud is, kan je meer onder de dekens kruipen.1tik op het scherm is voldoende om een bladzijde om te slaan, dus je ligt lekker warm.
 
Via iemand, heb ik heel veel digitale boeken gekregen, heb het opgeslagen op mijn pc, en heb bijna een complete bibliotheek in huis. Kost geen ruimte meer in mijn huis van boekenkasten.
 
Ik was totaal verrast wat voor gemak ik hier van had, van digitaal lezen op mijn Ipad en Iphone. Ik kan het iedereen aanraden. 
Als we dan ook nog eens aan het milieu denken, scheelt het ook nog eens heel wat bomen ;-).