blog placeholder

Geert Wilders is de winnaar van de jongste verkiezingen in Nederland. Waarom heeft hij gewonnen?  Wat betekent dit voor Nederland en haar bevolking. In dit artikel een vooruitblik op de toekomst. Met Wilders in of buiten de regering

Het is 3 september 2004. Geert Wilders stapt na onenigheid binnen de VVD op. In de jaren die volgen wordt Wilders een steeds bekender gezicht binnen en vooral ook buiten. de tweede kamer. Er zijn veel mensen voor Wilders, maar ook heel veel tegen hem. Naar mate de jaren verstijken zal blijken dat je voor of tegen Wilders bent, een tussenweg bestaat niet.

Wilders richt zijn eigen politieke partij op, de partij voor de vrijheid en komt daarmee in 2006 voor het eerst in de tweede kamer met 9 zetels. In 2010 lukt het de partij om met 24 zetels in de tweede kamer te komen. Daarmee zijn ze direct de derde partij in Nederland en is duidelijk dat de kiezer, Wilders graag in de regering ziet.

Helaas voor die kiezers is het voor Wilders een enorme opgave om in de regering te komen. De PVV is vertegenwoordigd met 24 zetels de rest met 126 zetels in totaal zijn tegen hem. Er zijn maar weinig mensen die het “een beetje” met Wilders en zijn partij eens zijn. Die 24 zetels worden vertegenwoordigd door sympathisanten van de partij. Dit in tegenstelling tot de andere politieke partijen in Nederland. Daar zijn alle vertegenwoordigers in de tweede kamer ook lid. De PVV kent die structuur niet, de PVV is een vereniging met 1 lid: Geert Wilders.

Bij de verkiezingen in 2010 heeft de Nederlandse bevolking gekozen voor een extremist als het gaat om de Islam. Wilders ziet het liefst alle moslims vertrekken. Maar waar komt die haat dan vandaan? En nog belangrijker: waar komt die sympathie voor Wilders vandaan?

Alle Moslims die ik persoonlijk ken zijn aardige, hardwerkende en sociale personen. Als ik echter door de straten van Amsterdam-West fiets zie ik ook een heel ander beeld. Er hangen schreeuwende jongeren buiten, die voorbijgangers intimideren, beledigen en fysiek proberen aan te vallen. Nee, ik kom daar ook niet graag. We kunnen onze ogen sluiten voor deze feiten, maar daarmee krijgen Wilders en zijn sympathisanten alleen maar hun gelijk. Want dan blijft dit zo. Nee, vanuit de hele Nederlandse maatschappij moet een signaal worden afgegeven. Het eerste signaal is al gegeven door de PVV 24 zetels te geven. Maar zo een sterk programma hebben ze niet hoor! Nee, er is geen oplossing voor de economische crisis, geen oplossing voor de vergrijzing en ga zo maar door. De enige oplossing die ze hebben, die voor de overlast van de moslims in Nederland, is direct ook de makkelijkste: allemaal het land uit!

Wat ik nu niet begrijp: als je als moslim in Nederland woont en je wil hier graag blijven wonen, help dan je mede-moslim op het goede pad. Het zijn er maar enkele die zich niet gedragen, maar doordat ze zo geconcentreerd leven lijken het er heel wat. Hierdoor lijkt het alsof hele wijken zijn ingenomen door criminele moslims. Uiteindelijk, door deze schijn, stemt straks half Nederland op Wilders en moeten inderdaad alle Moslims Nederland uit. Iets wat ik als Nederlander in ieder geval niet wil…