blog placeholder

Je zou niet denken dat het eten in engeland zoveel anders is als dat in Nederland. En sommige dingen zijn ook helemaal niet zo een heel groot verschil, maar ik moest er wel heel erg aan wennen

Het ontbijt was het eerste wat ik at, sinds ik was gearriveerd in engeland. We hadden ontbijt in het hotel restaurant, en dat was erg anders dan het Nederlandse hotel waar ik had gewerkt. Het was erg groot, met veel warme dingen zoals bacon, witte bonen, eieren gebakken, of roerei, en natuurlijk worst. Het was iets wat ik absoluut niet at, zo ’s ochtends vroeg. En ik dacht ook niet dat ik dat de rest van de maanden zou gaan eten. Wat me ook opviel aan het ontbijt was dat er naast de warme gerechten niet veel anders was. Als brood was er alleen toast, en natuurlijk croissants, wat wij wel gewend zijn in Nederland. Maar er waren geen gewoon broodjes, pistoletjes of boterhammen. Er waren ook een paar soorten cornflakes. Maar de yoghurt was erg dik dus daar had ik geen zin in. Dus als ontbijt at ik een croissant, met jus d’orange en toast met een beetje roerei. En thee. De thee, waarvan je toch zou denken dat er niet veel anders aan kon zijn, was toch een stuk anders. Je kreeg een theepot, met meerdere thee zakjes erin (zodat de thee erg sterk was) en een klein kannetje melk. Dus ik gebruikte maar veel suiker.

. Als lunch krijgen we ook veel warme gerechten, maar eigenlijk ben ik gewend om dan een broodje te eten of soep of iets dergelijks. Hier eten ze veel aardappelpurree en “Pie” wat een soort bladerdeeg taartje is, met daarin kip, of vlees of gevuld met iets anders. Ook zijn er tijdens de lunch vaak weer witte bonen aanwezig. Ik denk dat het veel machtiger is dan we gewend zijn in Nederland. Diner is bijna helemaal het zelfde als de lunch, wat me bij beide maaltijden opviel is dat er maar heel erg weinig groente is.

 De restaurants in engeland zijn iets beter dan wat ik van het eten hier gewend ben, maar ze hebben eigenlijk ook alleen maar typisch engelse gerechten. Ik heb geen restaurant gezien met gerechten van de Franse keuken, zoals je dat in nederland veel ziet. Maar wat me wel opviel is dat er heel erg veel italiaanse restaurants zijn hier, populaire en minder populaire, luxe en minder luxe. Een italiaan vind je in ieder dorp wel meer dan een. Dus mijn conclusie daarop is dat de engelse erg houden van de italiaanse keuken. En natuurlijk zijn er gigantisch veel fast food restaurantjes, op iedere hoek van de straat. Ieder stadje heeft minstens 2 mac donalds en een burger king. En op iedere hoek zit een fish and chips zaak, of doner kebab. En KFC niet te vergeten. Ze eten hier erg veel kip. Kipnuggets, kippenpoten, kippenborst, dus ik he book al veel kip restaurants gezien.

 Toen ik dit schreef dacht ik aan wat er altijd word gezegd over engels eten, en nadat ik het zelf gezien heb, kan ik alleen maar concluderen dat het waar is. Ik denk ook dat mensen hier veel minder met hun gezondheid bezig zijn dan in Nederland.

Andere artikelen over mijn ervaringen in engeland:
http://artikelen.foobie.nl/meningen-ervaringen/de-engelsman/