blog placeholder

In dit artikel ga ik de mode kort toelichten die ik op het moment in engeland zien. Ik bedoel niet de High fashion en Top models, maar wat ik om me heen op straat zie. Bij de “normale mensen”.

Laat ik beginnen met iets wat voor de meeste vrouwen een van de belangrijkste dingen is….Schoenen!
Over het algemeen dragen vrouwen ofwel mega hoge hakken, ofwel een soort jaren 80 laarsje waarvan ik niet zeker ben ofdat nu misschien in nederland ook wel hip is, ofwel de welbekende ugg, maar dan wel vaak het neppe model. En ik geloof dat dat in Nederland toch wel een tijdje geleden is. Ik denk dat acht op de 10 vrouwen en meisjes een van de drie bovenstaande schoenen draagt, en dit viel mij dus ook het meeste op.

Daarnaast is het weer of geen weer, korter dan kort!!! Hotpants waar nog net geen bil onderuit komt, en wat de meeste mensen op het strand dragen, heb ik hier op een regenachtige dag in september heel wat mensen mee zien lopen!! Niet gepaard met slippers, maar meestal met de jaren 80 laarsjes die ik hierboven beschreef.
Is het niet korter dan kort, dan is het wel strakker dan strak, zoals wij de legging kennen, kennen ze die hier ook. Verschil is alleen dat wij meestal een legging onder jurkjes of rokjes dragen en niet als…..broek! Oud, jong, dik of dun, werkelijk iedereen loopt hier in leggings!! Soms met een naveltruitje erop, soms met een dikke trui, en de bijpassende schoenen??? Hoge hakken!! En ook rokjes en jurkjes zijn wonderbaarlijk kort voor deze tijd van het jaar! Wat wij voornamelijk als tuniek of truitje dragen op een broek is hier een: Definetly nice dress! Toen ik in london op diezelfde regenachtige dag op de roltrap stond loog het er niet op en ik was gewoon tegen een kont aan het kijken!

Wat ik wel erg leuk vind, is dat er hier veel meer jurk “gelegenheden” zijn. Bruiloften worden altijd uitbundig gevierd, ieder weekend wel drie bruiloften in het hotel! Iedereen ziet er glamourous uit, in een lange gala jurk of in een mini cocktail dress, waar het mini toch iets meer gepast is dan op straat. Ook met verjaardagen word flink uitgepakt, en is iedereen een week van te voren druk opzoek naar de perfecte dress! In iedere winkel is er dan ook wel een afdeling met gala jurken, en party dresses, zoals je die bij ons alleen in December ziet. Maar wat is er nou leuker dan jezelf in je mooiste jurk te hijsen voor een verjaardagsfeestje en weten dat je niet over dressed zal zijn?  Dat mag wat mij betreft wel wat meer aan de andere kant van het water!

Meer artikelen over mijn ervaring in engeland:
http://artikelen.foobie.nl/meningen-ervaringen/de-engelsman/
http://artikelen.foobie.nl/recensies/engels-eten