Als je niet weet hoe je iets precies schrijft dan gebruik je de spelliingscontrole, bij een rekensommetje een rekenmachine en voor telefoonnummers heb je uiteraard je mobiel. Maar is dat eigenlijk allemaal wel zo handig?
UIteraard zijn bovenstaande hulpmiddelen harstikke handig, totdat je een keer zonder moet doen. Net zoals toen ik nog op de basisschool zat: als je een vriendje moest bellen dan wist je het telefoonnummer uit je hoofd. En als je ergens twintig procent korting op kreeg dan kon je dat uitrekenen.
Voordelen
Het is uiteraard harstikke handig om een hulpmiddel te helpen waardoor je sneller dingen kunt uitreken of meteen iemand kunt bellen. En hoe handig is het wel niet om niet hoeven na te denken waar je bent omdat je
tom tom
je de wegwijst..
Nadelen:
Als ik kijk naar de spelling die veel mensen tegenwoordig gebruiken, dan zou het misschien handiger zijn om wat minder msn taal te gebruiken en gewoon weer eens te leren hoe onze taal nu echt werkt. Of als je geld terugkrijgt bij de kassa is het misschien ook wel heel handig als je zelf ook weet hoeveel wisselgeld je krijgt. En hoeveel mensen verdwalen er niet op de snelweg als ze van de ene naar de andere stad moeten rijden zonder hulpmiddel. Gewoon navigeren aan de hand van de borden boven de snelweg.
Conclusie;
Natuurlijk is het leven op veel punten iets makkelijker geworden door alle electronische hulpmiddelen, zolang we af en toe maar niet vergeten om onze hersens te gebruiken en zo de grijze massa te blijven trainen. Want eerlijk is eerlijk waarom moet je braintraining doen op een spelcomputer als je hetzelfde kunt bereiken door af en toe eens een keer iets op de ouderwetse manier te doen.