blog placeholder

Wat is stelen? Stelen is iets meenemen wat niet van jou is, zonder ervoor te betalen.
Waarom dit fout is? Het is niet alleen een overtreding van de wet en slecht voor je image. Stelen is niet eerlijk tegenover de persoon aan wie het toebehoort. Weet wat je doet. Ik deel mijn ervaring want ik wil niet dat jij ook deze fout maakt. Het is niet stoer, het lost niks op, spullen hoor je niet voor niks te krijgen. En het zal je nog lang achterna zitten.

Ik ben naar de stad gegaan met twee vriendinnen. Wij zijn het Eggertcentrum in gegaan en liepen bij de Hema naar binnen.

Op een gegeven moment is een van ons begonnen met een streepjescode van een potje nagellak af te halen. Toen ging het vanzelf. Ik ging ook meedoen, eigelijk weet ik niet waarom.

We begonnen bij de make-up en liepen daarna door naar de sieraden. We hebben een tijdje rondgelopen in de Hema, bij de kleding, spullen voor mp3 en diversen. We hebben nog mp3 oordopjes meegenomen. Wat ik in totaal heb meegenomen is wel meer dan dat, maar ik weet het niet meer precies.

Toen we overal in de Hema rond hadden gekeken, hebben we 2 potjes gel afgerekend en zijn we naar een bankje gelopen, dat een stukje verderop stond. Hier hebben we alle spullen verdeeld. Hierna zijn we doorgelopen en V&D in gegaan. We kwamen op de begane grond binnen. We hebben daar rond gekeken en ik heb sleutelhangertjes gepakt. We zijn opgegeven moment naar boven gegaan en kwamen bij de kleding afdeling.We hebben van alles gepast en een aantal dingen mee genomen.Vervolgens liepen we verder en kwamen bij de sieraden, ik heb er een aantal gepakt.
In de pashokjes gingen we de kaartjes en labels verwijderen. Op dat moment kwam er een medewerkster binnen.

Voor ik ging stelen was er eigenlijk niks aan de hand, dus ik voelde me gewoon zoals altijd. Toen ik bezig was heb ik niet beseft wat ik aan het doen was,dit kwam bij de politie pas.Voor ik de winkel binnen ging was ik wel bang dat het mis zou gaan, en na mijn handelen, toen het tot me doordrong wat ik gedaan had, voelde ik me natuurlijk niet goed, het heeft even geduurt voor ik kon bevatten wat er gebeurt was. Maar ik voelde me er zeker wel rot over.
Mijn gedachten was dat ik heb heel stom vond wat ik gedaan had.

Vies, oneerlijk, hebberig, onbetrouwbaar,.

Jaren later, word hier nog over gesproken. Ik zal nooit meer zoiets doen en ook toendertijd wat het niets voor mij. Maar toch word ik er nog anders op aangekeken. Net aan een strafblad ontweken maar niet meer vertrouwd worden door mensen om je heen is erg genoeg. Om maar te zwijgen over boetes, taakstraf en je nieuwe reputatie.