blog placeholder

Je belooft je kind naar het circus te gaan, maar meer dan de buitenkant van de tent krijg je niet te zien. Leg dat maar eens uit aan je kleintje hé?!?

Welke kind maak je nu niet blij met een bezoekje aan het plaatselijk circus? Of beter gezegd, welk kleintje wil nu niet perse de clown zien die overal op de reclameborden staat te pronken, wanneer het circus in town is?

Verleden week was Circus Enzo Zavatta te Merksplas en maakte er een niet te minne reclame voor, ge kon er niet naast kijken. Overal posters en de kleintjes waren er helemaal van in de wolken: “joepie we gaan naar het circus!”. (sommige dan toch)

Mijn petekindje van 2,5 jaar wilde uiteraard ook naar het circus, zonder pardon, zodus mijn zus speciaal een dagje uitgetrokken om naar Circus Enzo Zavatta te Merksplas te gaan. Bovenop nodigt ze nog 2 vriendinnetjes uit van haar dochtertje, eentje van 3 jaar en eentje van 11 jaar, om er samen een gezellige namiddag van te maken.

Verleden week woensdag (09/02/2011) stonden ze dan al goed op tijd aan Circus Enzo Zavatta te wachten, de voorstelling zou om 16u00 beginnen. De kleintjes lekker in spanning, afwachtend totdat de tent zou geopend worden. Ook bij mijn zus en een dertigtal andere liep de spanning geweldig op, want het was al enkele minuten over 16u00 en de tent bleef gesloten. Plots kwam een man met de melding dat de voorstelling niet doorging, want ze hadden te weinig bezoekers.

Daar sta je dan! Al die wachtende kindjes, waarvan de meeste nog eens niet besefte waarom ze niet naar de clown konden gaan zien, totaal teleurgesteld. Hier en daar een traantje en leg het maar uit als ouder hé!!!

Mijn zus, wie ook niet op haar mondje gevallen is, pakte de man direct aan met de vraag ‘hoe moet ik het uitleggen aan mijn dochter en haar vriendinnetjes???’. De man zei onbeschaamd dat ze in het weekend wel zouden kunnen terugkomen. Mijn zus heeft hem dan voorgesteld om de kinderen zelf te komen ophalen en weer terug te brengen, want dat zij moest gaan werken.
Wat een gedoe seg!!!Dit voor een circus die zijn belachelijke hoge prijzen, van 22 euro per persoon ongeacht de leeftijd, wel weet te hanteren. Of voor ‘de mindere plaatsjes’ 17 euro per persoon vraagt.

Zuslief kwaad en de 3 kleintjes teleurgesteld weer naar huis. Eén keer thuisgekomen heeft mijn zus per direct RTV een kwade mail gestuurd, waarop deze wel gereageerd en uitgezonden hebben, maar ja… ondertussen heeft mijn petekindje nog geen clown gezien en het blijft maar door haar hoofdje spelen, hé.

Later in de binnenspeeltuin kwam mijn zus dan nog misnoegde mensen tegen die een voorstelling hadden bijgewoond en deze kwamen te vertellen dat de clown in dienst tegen de kleintjes had gezegd dat ze in het weekend nog maar eens een vertoning moesten bijwonen?!?
Hallo!!! Wie gaat dat betalen en welke gek gaat er nu naar 2 identieke voorstellingen??? Ja, de kindjes willen wel, maar probeer ze dan maar als ouder eens uit te leggen dat dit toch een bezigheid is van dure aard, hé. Speel dan maar de strenge ouder hé, want de clown heeft het nog zo gevraagd.

Een circus zou toch kindvriendelijk moeten zijn, niet? Het kan toch niet zomaar dat ze de kleintjes weer afwimpelen, omdat ze maar 30 bezoekers hebben? Nog maar te zwijgen over het feit dat ik op een fora over circus Enzo Zavatta las dat de mensen gedurende heel de voorstelling met hun voeten in het slijk hebben gezeten. Allemaal voor het economische prijsje van 22 euro!!!