blog placeholder

Het Bel me niet register is in het leven geroepen voor mensen die niet gebeld willen worden door outbound call centers, en toch worden we in sommige gevallen toch nog gebeld. Hoe is dit mogelijk?

Natuurlijk zal een outbound call center jou niet vertellen waar dit door komt. Of hoe hun dan aan jou telefoon nummer komen. Eerlijk gezegd heeft dreigen met een rechtzaak niet zo heel veel zin. Heel veel van ons maken de grote fout om de voorwaarden van het register niet door te lezen. Ik zou zeggen “begin er mee” want dat je gebeld wordt houd of in dat je nog binnen je zes weken administratie periode van inschrijven valt of dat het komt omdat je jou telefoon nummer ergens hebt ingevuld waardoor jij je meteen weer uitschrijft. Als jij een kledingstuk uit een catologus besteld en daar jou telefoonnummer invult, dan schrijf jij jou uit het bel me niet register.

Je wilt natuurlijk niet dat je constant gebeld word door die fantastische aanbieding die elk outbound call center voor jou heeft liggen. Maar hoe zorg je er dan voor dat je niet door hun gebeld word?

Door je telefoon nummer niet overal af te geven. Ik heb een tijdje gewerkt op een outbound call center en heb meteen afgeleerd om overal mijn telefoon nummer af te geven. En dan met name op het internet. Men die mijn telefoon nummer benodigd zijn die krijgen hem en verder niet. Actie’s op internet vul ik niet mijn telefoon nummer op in. Een enquette die ze willen dat ik invul en ik die enquette aan het einde niet kan versturen omdat ik mijn telefoonnummer niet invul, dat is dan jammer. Dat betekend voor mij dat ik de volgende keer voor dit bedrijf niet weer een enquette invul.

Het kan via de mail en anders niet. Het houd ook in dat ik in geen drie jaar meer gebeld ben door een outbound call center. Bij een bestelling uit een catologis of een bestelling via internet vul ik geen telefoon nummer in.

We hebben het niet door, maar er zijn zoveel bedrijven die jou telefoonnummer gebruiken voor commerciele doeleinden. Daar verdienen hun ook weer geld mee.

Bedrijven die duidelijk aangeven dat jou telefoon nummer niet voor commerciele doeleinden word gebruikt, daar kun jij met gemak je telefoon nummer afgeven. Deze bedrijven zullen je telefoonnummer niet doorverkopen.

Het valt me op dat we tegenwoordig zo makkelijk zijn in onze telefoonnummers afgeven.

Bij een straatverkoop, of een catologus koop, internet en enquetes invullen.

Kortom als je er voor zorgt dat jij je telefoonnummer niet overal afgeeft, en discreet met je telefoonnummer om gaat dan zal het bel me niet register zeker werken.