blog placeholder

Wanneer wij de media moeten geloven wil bijna iedereen afvallen. je wordt ermee platgegooid. de commercials, de bladen, tv-programma’s en ook de winkels liggen vol met informatie hoe men kan afvallen en welke methoden hiervoor allemaal zijn.

toch zijn er meer dan genoeg mensen die juist niet willen afvallen maar willen bijkomen. Ik ben ook een van die mensen. En juist hier wordt veel te weinig aandacht aan besteed terwijl dit ook een hele strijd is!

Ik ben Max, ik ben inmiddels 21 jaar en heb heel erg veel moeite gehad om op gewicht te komen. Jarenlang heb ik mij te dun gevoeld en vond ik het verschrikkellijk om mijzelf in de spiegel te zien. ik ergerde me dood aan de aandacht die werd besteed aan afvallen. niet iedereen wil afvallen, er zijn ook genoeg jongens en meisjes die juist willen bijkomen. en iedereen die niet met dit probleem zit denkt er dan ook veel te makkelijk over. Alleen meer eten helpt echt niet, er komt veel meer bij kijken

Vele pogingen heb ik dan ook gedaan om echt mijn best te gaan doen bij te komen, maar telkens tevergeefs. Zou ik nu echt naar een dokter moeten gaan om advies te vragen, dit zou toch te ver gaan! In deze periode woog ik 59 kilo, was 20 jaar en 180 cm. Iedereeen kan zich dan natuurlijk voorstellen dat dit veel te weinig is. het lag er ook helemaal niet aan dat ik te weinig at. “Tuurlijk” was het mogelijk meer te eten maar hier lag het gewoon niet aan. dat had ik al zo vaak geprobeerd maar heeft nooit geholpen.

Ik wilde er nu echt iets aan doen! Ik heb heel internet afgezocht naar bruikbare informatie en me heel erg verdiept in alles wat dan ook met eten te maken had. Ik kwam erachter dat het echt mogelijk is en inmiddels nog geen jaar later, 10 kilo zwaarder en een stuk beter in mijn vel is het dan ook gelukt!

Waar ik al heel snel achter kwam was dat het niet zinvol was om elke dag die lekkere vette hap naar binnen te werken, “nee”, dit was niet de juiste oplossing. de combinatie van goede voeding en krachttraining was voor mij de juiste oplossing. Ik moest meer calorieeen binnenkrijgen dan de gemiddelde jongen van mijn leeftijd en daarbij moest ik naar de sportschool. Voor mij werd het snel duidelijk dat ik niet alleen door gewone, dagelijkse voeding de juiste hoeveelheid calorieeen binnen zou krijgen. maar hoe dan?

ik had al eerder gehoord van de zogenaamde shakes, die grote potten, die je wel eens ziet staan bij gezondheidswinkels. Hier heb ik mij dan ook in verdiept. Ik ben naar de stad gegaan en een winkel ingelopen voor de echte bodybuilders. daar heb ik mij laten informeren en deze mensen hielpen mij een heel stuk opweg. ik heb daar als eerste een weightgainer gekocht, deze moest ik 2x per dag nemen en dit zou mij dan zo’n 2000 extra calorieeen per dag opleveren. 2000 extra calorieeen, Nu zou ik wel moeten aankomen. De volgende dag begon ik hier direct mee, ik vond het verschrikkelijk vier maar was zo vastberaden deze keer niet op te geven dat ik nu, eenmaal 6 maanden later nog steeds dagelijks deze shakes inneem. en het werkt echt. de eerste week kwam ik gewoon 3 kilo aan. Ik vond het niet te geloven en was enorm blij.

Naast het aankomen wilde ik ook gewoon in conditie blijven en besloot naast het nemen van deze shakes ook naar de sportschool te gaan. in het sportwinkeltje waar ik het eerder over gehad heb werd mij ook verteld dat het belangrijk was op na het sporten eiwitten binnen te krijgen, deze zouden mijn spieren helpen groeien. uit betrouwbare informatie kan ik jullie vertellen dat spieren zwaarder zijn dan vet en dus hoe meer spieren ik zou aanmaken hoe zwaarder ik zou worden. ik kocht even later dus ook een pot eiwit shake.

Na 1 maandje intensief hiermee bezig te zijn kreeg ik van alle kanten positieve reacties. Ik was breed geworden, ik zag er goed en gezond uit etc. dit deed me erg goed en stimuleerde mij om dit vol te houden. Ik vind het nog elke keer echt leuk om naar de sportschool te gaan en voel mij hierna ook heel fijn. ik ben nu onderhand 10 kilo aangekomen in een half jaartje tijd en dit had ik nooit durven dromen. Toch moet je geen opgever zijn. elke morgen en voor het slapen gaan neem ik een shake en gedurende de dag is het ook van belang goed en regelmatig te blijven eten.

Als je het echt wil dan lukt het ook!