blog placeholder

Werden de trouwe fans vorig seizoen nog teleurgesteld door een matige zomercliff (er werd een pistool gericht op Sjors en Lorena. Voor het geval er niks bij u bovenkomt, het blijft een soap, zijn de woorden zwanger, Danny/Bing? en boot misschien zinvolle hints),dit seizoen had een veel spannender eind..

Het was alles behalve saai in Meerdijk de laatste week. Bing vroeg Sjors ten huwelijk en het lijkt erop dat de twee opnieuw met elkaar zullen trouwen, ondanks het feit dat Danny en niet Bing de vader is van de kleine Lana. Daarnaast is Jef nog steeds spoorloos verdwenen. Rechercheur Jack startte eindelijk een onderzoek, maar doordat de sluwe Tanya/Tineke er bovenop zat, wilde het niet erg vlotten met de zaak Jef. In de laatste aflevering van het seizoen bekende Tineke dan eindelijk dat zíj Tanya is, en dus weet wat er met Jef aan de hand is. Uiteraard zijn verdere details vooralsnog niet bekend gemaakt, waardoor de kijker de hele zomer in spanning zit. En toen stond uit het niets Nick ook nog eens op de stoep… Maxime lijkt hier niet blij mee zijn, en zijn terugkomst zorgde ook voor nieuwe spanningen tussen Rik en Charlie.

Het echte hoogtepunt was echter de bruiloft tussen Nina en Noud. Had Nina het vorige zomer nog moelijk met het vertrek van vriend Dex naar Praag, deze zomer kan ze haar geluk niet op. Hoewel, ze had al geen goed gevoel over de bruiloft, en dat bleek niet voor niets te zijn. De bruiloft verliep alles behalve vlekkeloos. Het begon heel intiem en kleinschalig op het strand, waar Nina en Noud elkaar het ja-woord gaven, waarna een surprise party volgde. Nina’s ouders, Ludo en Janine, verschenen ongenodigd, maar dit was niets in vergelijk met wat zou volgen. Nina’s rivale Wiet zou de avond pas echt veranderen in een drama. Wiet leek bijgedraaid na een aantal sessie therapie, maar ondertussen bereidde ze een wraakplan voor. Ze wist het pistool van broer Jack uit de kluis te krijgen en susde zus Sjors in slaap tijdens een film op de avond van de bruiloft met behulp van een slaaptabletje. Toen Sjors eerder wakker werd dan gepland, ruimde ze haar uit de weg door haar op te sluiten in een kast en ging Wiet op haar doel af.

Toen de eerste danspassen gemaakt werden, arriveerde Wiet. Sjors had zichzelf uit de kast weten te krijgen en belde broer en tevens rechercheur Jack op, maar het was al te laat, Wiet stond al klaar om te schieten. Janine was de enige die dit merkte en wierp zichzelf naar voren. Er klonk een schot, iedereen raakte in paniek, de tent wankelde, het was donker… Iedereen is in levensgevaar.

Geen enkele duidelijkheid dus. Wie zijn er geraakt? Zijn er doden gevallen? Wat is er met Jef? Allemaal vragen waar de kijker deze zomer mee mag worstelen. Gelukkig is er een korte zomerstop dit jaar, aangezien een weekend (of een dag!) wachten voor de liefhebber soms eigenlijk al te lang duurt. Op maandag 5 september begint het nieuwe seizoen en worden we eindelijk uit onze spanning verlost.