blog placeholder

Wie is de mol is een spelprogramma waarin tien bekende Nederlanders de strijd tegen elkaar aan gaan om de mol in hun midden te ontmaskeren.

Wat is Wie is de Mol?
In Wie is de Mol gaan tien ‘bekende’ Nederlanders op pad naar een onbekende bestemming, waar ze uiteenlopende opdrachten tot een goed einde moeten brengen. Avontuur, mysterie en mensenkennis spelen een belangrijke rol, want alleen samen kunnen ze de opdrachten doen slagen. Als de opdracht slaagt, komt er geld in de pot. Mislukt de opdracht, dan krijgt de groep niets of gaat er geld uit de pot. Eén van de tien deelnemers is echter de mol en zal proberen onopvallend opdrachten te laten mislukken en de pot zo laag mogelijk te laten staan.Iedere aflevering (twee à drie dagen) moeten de kandidaten een test maken. Daaruit moet blijken hoeveel men weet over de identiteit van de Mol, er komen vragen in als ‘In welk team zat de mol?’ of ‘Wat was de opdracht van de mol bij spel X?’. Degene die de test het slechtste maakt, moet naar huis.

Tijdens de allerlaatste aflevering, maken de overgebleven kandidaten opnieuw een test. Degene met de meeste goede antwoorden over de Mol wint. Dit alles is te volgen in 9 á 10 televisie-uitzendingen die de AVRO uitzendt op Nederland 1.Tijdens de uitzendingen worden vele verborgen aanwijzingen gegeven richting de identiteit van de Mol, waaruit de kijker op zou kunnen maken wie dat zou kunnen zijn en op Radio 2 wordt er vaak een muzikale aanwijzing gegeven, die kan helpen de Mol te ontmaskeren. Ook in de Avro bode verschijnen dit jaar enkele hints! Immers, dat is het leuke van deze TV-serie… weken achtereen kun je als kijker mee speculeren over dé vraag: ‘Wie is de… Mol?’.

Wie is de mol sites:
Wieisdemol.nl – De officiële site van de Avro.
Wieisdemol.com – Waarschijnlijk de meest populaire fansite van Wie is de Mol, dat vooral een druk bezocht forum heeft, maar ook wekelijks een podcast uitbrengt, een pool heeft, etcetera.
Wieisdemol.net – Fansite waar alle hints worden verzameld.
Widm.nl – Fansite met veel informatie en polls