blog placeholder

Hoe werkt Snapchat

Met de gratis Snapchat app op je iOs of Android smartphone of tablet kun je makkelijk foto’s en video’s delen met anderen. De gratis Snapchat app onderscheidt zich van andere foto messengers en social media platvormen doordat bij Snapchat de verzonden foto’s en video’s gedurende maar 10 seconden op de servers van Snapchat bewaard worden waarna ze volledig van de Snapchat servers verdwijnen.

Waarom is Snapchat zo populair?
Snapchat sluit bij uitstek aan bij de behoefte van de jeugd om alles wat ze meemaken snel met elkaar te delen. Het feit dat bij Snapchat de foto’s en video’s maar 10 seconden op de Snapchat server bewaard worden sluit bovendien heel goed aan bij de gevoelens van de op het internet actieve jeugd dat hun privacy, omdat de foto’s en video’s ze zo snel weer verdwijnen, veel beter gegarandeerd is dan bij andere foto messengers en social media platvormen. Omdat degene waar je de foto’s en video’s naar toestuurt deze wel eenvoudig op zijn eigen smartphone of tablet kan opslaan kun je de foto’s en video’s wel blijvend met je vrienden delen.

Groeicurve Facebook en Google+

Waarom gaat Snapchat het winnen van andere foto messengers en social media platvormen?
De gemiddelde Snapchat gebruiker staat geen moment stil bij de het grootste voordeel van het feit dat bij Snapchat de foto’s en video’s zo snel weer van de Snapchat servers verdwijnen. Daarom zal ik dit aan de hand van het bekendste sociale netwerk waar heel veel foto’s en video’s worden gedeeld, Facebook, uitleggen. Facebook bestaat nu 10 jaar en heeft vooral de laatste jaren een spectaculaire groei doorgemaakt. Door de toename van het aantal Facebook  leden en het feit dat steeds meer van deze Facebook leden de hele dag foto’s en video’s op Facebook plaatsen is het aantal data servers dat Facebook nodig heeft om Facebook te laten functioneren de laatste 3 jaar gestegen van zo’n 50.000 servers in 2011 naar ongeveer 180.000 servers nu. Als de groei van het Facebook platvorm de komende jaren dezelfde trend blijft vertonen loopt Facebook  dus over 10 jaar tegen het probleem aan dat ze miljoenen servers nodig zal hebben om de steeds maar groter wordende hoeveelheid data beschikbaar te houden voor alle Facebook leden. Je zult nu begrijpen waarom Snapchat in de toekomst veel meer gebruikers kan bedienen dan andere foto messengers en social media platvormen. De hoeveelheid data op de Snapchat blijft namelijk niet oneindig doorgroeien per gebruiker.

Hoe je Snapchat weer kunt verwijderen?
Om je Snapchat account te verwijderen surf je naar http://www.snapchat.com/a/delete_account. Vul hier vervolgens  je logingegevens in en klik op Sign in. Soms wordt je vervolgens naar de algemene supportpagina omgeleid. Als dat het geval is open dan de bovenstaande link opnieuw, nu je bent ingelogd. Als je weer op de Delete pagina bent klik dan op Delete My Account om je account voorgoed te verwijderen.