blog placeholder

Twitter is groot geworden, voornamelijk door de snelle verslaggeving via het internet. Hierdoor konden mensen snel op de hoogte worden gesteld van bijvoorbeeld rampen en presidentverkiezingen.

Twitter is ontwikkeld door Obvious Corp, een bedrijf uit San Fransisco in 2006. Het bedrijf heeft meteen een Web Award gewonnen in 2007. Door Twitter kunnen mensen dus snel op de hoogste gesteld worden van dingen die gebeuren in de wereld.

Belangrijke Twitteraars zijn onder andere Barack Obama, Lance Amstrong, en Maxime Verhagen, Femke Halsma vertegenwoordigen Nederland. Sommige politicussen gebruiken Twitter zelfs als voornaamste medium om te communiceren. Twitter is zelf zo populair dat zelfs Koningin Beatrix twittert.

Veel mensen zijn sceptisch over Twitter. Ze stellen vragen als; Waarom zouden mensen willen weten wat ik op elk moment van de dag aan het doen ben? Als we alles op Twitter zetten, hebben we straks niks meer om te bespreken. Om antwoord te geven op deze vragen, is er na te gaan hoeveel er op Twitter gezet wordt. Als iemand Twitter alleen gebruikt voor het werk en daardoor te communiceren naar collega's, zijn deze vragen natuurlijk niet van toepassing.

De voordelen van Twitter:
1 Twitter is leuk; er kan op een snelle en eenvoudige manier contact gelegd worden, er is meteeen een gespreksonderwerp als de Twitteraars elkaar tegenkomen. Met andere woorden; het maakt je sociale leven makkelijker en leuker.
2 Twitter is handig; Het is makkelijk omdat met één berichtje alle volgers weten wat er gebeurt of wat de Twitteraar aan het doen is. Handig voor het privéleven, maar ook makkelijk voor op het werk.
3 Twitter is snel; er kunnen berichtjes worden gelezen van belangrijke mensen in de wereld. Hierdoor is diegene altijd snel op de hoogte van alles wat er gebeurt in de wereld, mits die persoon gevolgd wordt.
4 Twitter is makkelijk; Twitter is zo makkelijk omdat een Tweet sneller is neergezet dan een SMS, en Twitter is gratis.

Twitter werkt als volgt; de activiteit bij het gebruiken van Twitter heet Tweeten, wat eigenlijk kwetteren betekent. Een Tweet kan maximaal 140 tekens bevatten en daarin wordt verteld wat diegene aan het doen is of wat er gebeurt. Twitter draait om volgers en volgen. Dit houdt in dat volgers de Tweets van diegene kunnen lezen, en volgen dat er berichtjes van anderen gezelen kunnen worden(voor diegene dus de volgers).

Twitter kan goed beveiligd worden, maar daar moet wel zelf voor gezord worden. Het is dus niet zo dat iedereen de Tweets kan lezen, zolang de site beveiligd is. Dit is heel makkelijk te doen, en ook goed aan gegeven.

Hier het logo van Twitter, een vogel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Twitter is een razend populaire site, in augustus 2011 waren er in Nederland ongeveer een miljoen actieve Twitteraars. Dit aantal groeit nog steeds.