blog placeholder

De verleidelijke Elise (Angelina Joli) wordt naar Venetië gestuurd door haar lover, Alexandre Pierce. Deze Pierce heeft geld gestolen van een grote mafiabaas en is nu op de vlucht voor zowel de politie als de mafia. De politie probeert via Elise bij Pierce te komen en dus zetten ze de politie op het verkeerde been. Pierce wil dat Elise in de train naar Venetië iemand zoekt die op hem lijkt. Zijn plan is dat Elise die persoon verleidt, zodat de politie denkt dat dat Alexandre Pierce is. En nu wil het toeval dat Elise net tegenover de Amerikaanse toerist en wiskunde leraar Frank Tupelo (Johnny Depp) gaat zitten, die wel erg op haar lover lijkt…

Zo gezegd zo gedaan. Elise verleidt Frank en Frank word hopeloos verliefd op haar. In Venetië aangekomen blijven ze nog even bij elkaar, maar als ook de mafia ze op het spoor komt word het wel erg heet onder de voeten. Elise is inmiddels ook om Frank gaan geven en om hem te beschermen wil ze hem kwijt. De tot over zijn oren verliefde Frank wil daar echter niets van weten en stuntelt zijn weg door Venetië om Elise te beschermen.

Na deze film gezien te hebben geloof je niet dat de makers ooit een ander in de rol van Frank gecast hebben. Echter, eerst zou Tom Cruise de rol gaan spelen en daarna was Sam Worthington ook nog gecast, maar uiteindelijk is het toch Johnny Depp geworden. Depp geeft het personage ‘zijn persoonlijke tintje’ zoals hij dat ook deed bij zijn eerdere rollen in onder andere ‘the Pirates of the Carebean’ en ‘Alice in Wonderland’. Hij speelt weer zijn vaste excentrieke persoonlijkheid (zichzelf?) met af en toe een onhandigheidje, waar hij al vele harten mee veroverd heeft.

Ook Elise, het personage van Jolie, past perfect bij haar. Ze speelt weer een koelbloedige spion, die niet bang is voor een goede actiescène. Maar ze is ook een vrouw, die dan wel weer wegsmelt bij de romantische onhandigheid van Depp.

Het acteerwerk van deze twee is precies zoals je het van ze mag verwachten. Het zijn allebei top acteurs, dus over het algemeen is er wat dat betreft in deze film niets te klagen. Het verhaal echter is niet meer dan matig te noemen. Er zit wel een plot aan het eind, maar die kan je eigenlijk vanaf de helft van de film al zien aankomen. Niet erg sterk dus.

Wat de film wel heeft is humor, actie en romantiek. Wat dat betreft is de film dus nog knap veelzijdig! De humor van Depp geeft alles een zeer vermakelijk tintje en dit afgewisseld met een beetje actie en de groeiende romance tussen de Depp en Jolie maakt het toch een zeer vermakelijke film om naar te kijken.

Al met al kan je The Tourist dan ook niet speciaal noemen, maar meer een standaard actie film. De flinke schep humor en het goede acteerwerk maken het echter weldegelijk het kijken waard! Voor de liefhebber is het dan ook een film die je goed zal vermaken. Hou je niet van de charmes van Depp, dan zal deze film zeker niets jou ding zijn.

Verhaal: 5

Acteren: 8

Vermaak: 8

Oordeel: 7