blog placeholder

Eén van de beste films in de geschiedenis. Scarface is één van de beste films ooit gemaakt.

In 1980 gingen 3000 boten richting Amerika. In 72 uur kwamen er 125.000 Cubanen. 25.000 van deze Cubanen hadden een strafblad. Eén van hen was Tony Montana. Een man die het later ging maken met zijn beste vriend Manny Ribera.

Het begin

In 1980 gingen 3000 boten richting Amerika. In 72 uur kwamen er 125.000 Cubanen. 25.000 van deze Cubanen hadden een strafblad. Eén van hen was Tony Montana. Een man die het later ging maken met zijn beste vriend Manny Ribera.

Manny kent iemand in Miami. Hij en Tony moeten een moord plegen voor een vergunning. Tony wil dat heel graag doen. En hij pleegt deze moord. Hij steekt het slachtoffer met een mes in zijn buik. Manny en Tony krijgen hierna meteen een vergunning en gaan werken bij een snackbar. Tony vindt het maar niks. Hij dacht dat hij goud kon oprapen in de VS. De werkelijkheid was anders.

Kennismaking

Die ene vriend van Manny biedt ze nog een klusje aan. Hier zie je een groot verschil tussen Manny en Tony. Manny is met elk bedrag tevreden en Tony niet. Tony komt voor zichzelf op. Hij wil meer geld. Uiteindelijk moeten ze 2 kilo cocaïne kopen van een Colombiaan op Ocean drive. Dit gaat helemaal fout. Hector, de Colombiaan, gijzelt Tony en zijn vriend Angel Fernandez. Na een kwartier gaat Manny met Chi Chi polshoogte nemen. Ze bevrijdden Tony, Angel is dood. Hector vlucht, maar Tony gaat hem achterna en schiet hem midden op straat dood. Vanaf nu gaat het snel. Omar Suarez is de vriend van Manny. Ze gaan nu naar Frank Lopez de grote baas. Frank is positief gestemd. Hij vertrouwt Tony en Manny helemaal.

Tony mag samen met Omar Suarez naar Bolivia. Ze zijn op bezoek bij Alejandro Sosa, een drugskoning. Omar Suarez wordt ontdekt als informant en wordt vermoord. Tony blijft alleen achter en moet Sosa er van overtuigen dat hij wel te vertrouwen is. Sosa vertrouwt hem en ze zullen er op los handelen. Tony koopt voor Frank 2000 kilo cocaïne. Dit was niet de bedoeling. Frank is erg boos op Tony. Hij laat dit merken ook. Op een avond zit Tony in een nachtclub, hier zijn ook huurmoordenaars. Laat op de avond beginnen ze te schieten op Tony, hij kan nog wel ontsnappen. Hij gaat naar Frank’s kantoor en laat hem door Manny doodschieten. Vanaf nu gaat alles makkelijk.

Het goede leven en de wending

Tony trouwt met Elviera, de vrouw van Frank. Hij koopt een schoonheidssalon voor zijn zus Gina. Hij richt een eigen bedrijf op: Montana realty company. De zaken gaan goed. Hij koopt veel drugs van Sosa in Bolivia. Tony verdient veel geld, zoveel geld dat hij het nergens kan verstoppen. De bank kan het niet meer witwassen voor hem. Tenzij hij er meer provisie over betaalt. Maar dit doet hij niet, op aanraden van Manny gaat hij naar een Jood Seidelbaum. Dit blijkt een undercover agent te zijn. Tony wordt aangeklaagd. Hij kan drie jaar krijgen. Maar gelukkig heeft Sosa nog wat vrienden in Washington die wat kunnen regelen voor Tony. Hij hoeft de gevangenis niet in. Tony hoeft alleen een journalist te vermoorden, die Sosa en zijn vrienden voorschut zet op de televisie. Makkelijk gezegd, makkelijk gedaan voor Tony. Ze gaan naar New York en plaatsen een bom onder de auto van de journalist. Helaas zitten er kinderen in de auto. Tony wil geen onschuldigen dooden. Dus maakt hij de huurmoordenaar van Sosa dood, die op het punt stond de bom af te laten gaan. Vanaf nu gaat het bergafwaarts. Tony Montana verliest alles en iedereen zijn vrouw, zijn moeder, hij schiet zijn beste vriend dood omdat Manny in de tussen tijd getrouwd is met Gina, zijn zus. Tony gebruikt teveel coke. Op een avond wordt zijn huis bestormd door een legertje van Sosa. Iedereen wordt vermoord. Uiteindelijk blijft Tony alleen achter, hij kan nog weerstand bieden tegen een aantal vijanden. Dit komt doordat hij stoned is. Dan wordt zijn wapen uit zijn hand geschoten. Blijft hij stilstaan, en krijgt hij één kogel van een shotgun in zijn rug. Tony Montana valt van zijn binnenbalkon in een klein bad met water: The World Is Yours…

* de moordenaar is Sosa niet. Velen zeggen van wel, maar dit is niet zo. De moordenaar is de tweede henchman van Sosa. Zijn naam: The Skull