blog placeholder

Plom was het lieve jonge zusje van Pipo de Clown. Ze werd gespeeld door Janine van Wely. Als kind stond je er niet bij stil maar later als volwassene begon ik me af te vragen waarom de jonge zus van Pipo pas later in de serie verscheen terwijl het algemeen bekend is dat de familieband bij rondtrekkende circusartiesten juist heel hecht is en het dus heel onwaarschijnlijk was dat hij haar in geen jaren had gezien.

Plom de clown

Waarom plom kwam:

Ik ben vorig jaar de films van Pipo opnieuw gaan bekijken en kwam  er toen achter dat er in de serie Pipo op Bizarra opeens een ander Pipo en Mammaloe blijken te spelen. In de daarop volgende serie Pipo op Mariobia blijken opeens de oude Pipo en Mammaloe weer te spelen en verschijnt ook Plom voor het eerst in de serie. Hierdoor gefascineerd heb ik deze twee series naast elkaar op twee schermen laten draaien en wat bleek. De tijdelijke Mammaloe in Pipo op Bizarra is dezelfde vrouw als zijn zusje Plom in de daaropvolgende serie Pipo op Mariobia.

Plom de clown

Sexy plom:
Er zijn heel weinig foto’s te vinden van Plom op internet. De foto’s van Plom die wel op internet te vinden zijn zijn allemaal foto’s waar alleen haar romp en haar hoofd op te zien is. Ook hier heb ik,  door het meermalen bekijken van de aflevering waarin Plom voor het eerst komt, een verklaring voor gevonden. Plom droeg altijd een kledingstuk wat een kruising was tussen een stevig jurkje en een dicht jasje. Dit kledingstuk was echter zo kort dat haar onderbroek af en toe net zichtbaar was. In de serie viel dit niet op maar op bepaalde foto’s kwam dit heel prominent in beeld. Zij heeft op al deze voor haar compromitterende foto’s beslag laten leggen en daarom is er op het hele internet ook geen één foto meer te zien waarop de kamelentenen van Plom zichtbaar zijn.

Plom de clown

Incestueuze pipo:
De tijdelijke Pipo in Pipo op Bizarra deed het dus, zo het leek, met de vrouw die later zijn zusje Plom in de daaropvolgende serie Pipo op Mariobia zou worden en door de dikke hoeveelheid schmink die de beide Pipo’s ophadden zag de Officier van justitie het verschil tussen de twee Pipo’s niet en werd Pipo beschuldigd van incest. Gelukkig kon, door gebruikmaking van speciale technieken, aan de hand van de beelden snel worden vastgesteld dat hij onschuldig was.

Plom de clown

Plommen:
Het einde van de Pipo serie’s betekende gelukkig niet het einde van Plom. Plom heeft nog in diverse andere serie’s en films meegespeeld. Ze werd hierbij wel steeds door een andere actrice gespeeld en haar karakter was dan ook in iedere film weer heel anders. Zo was er de zwoele erotische Plom die een kleine rol speelde als een lesbische clown in de film Emanuelle.

Plom de clown