blog placeholder

Wat kost het en wat heb je er voor nodig? En hoe zit het nu eigenlijk met dat aanbod? Lees Netflix in een notendop en je weet het!

Wat is Netflix?

Netflix is een ‘on-demand’ video dienst. Dit betekent dat een gebruiker video’s kan kijken op het moment dat het hem of haar schikt. Via Netflix kun je films en series online streamen. Je hoeft dus ook niet te wachten tot de film is gedownload. Je kan gelijk beginnen met kijken.

 

Wat kost het?

Wil je video’s van Netflix zien, dan moet je een abonnement nemen. Op dit moment (d.d. 22-05-2014) kost je dit zo’n 8 euro per maand voor 2 streams. Met 2 streams kan je bijvoorbeeld zelf op je televisie House of Cards volgen, terwijl je vriendin op haar tablet naar Flikken Maastricht kijkt. Je kunt ook een abonnement voor 4 streams nemen, zodat ook zoon en dochter hun eigen favoriete series of films kunnen volgen. Hiervoor betaal je een krappe 12 euro per maand. De eerste maand krijg je Netflix overigens gratis op proef.

Met beide abonnementen kun je onbeperkt films, series en tv-shows streamen met – indien beschikbaar – Nederlandse ondertiteling, surroundsound en HD kwaliteit.

 

Waar kan ik Netflix kijken?

Als je een abonnement hebt kan je op vele verschillende apparaten overal waar een internetverbinding is je favoriete films en series kijken, direct en wanneer je maar wilt. Je kan dit natuurlijk doen op je laptop of PC, maar bijvoorbeeld ook op je smart tv, je smartphone, je Wii, Xbox, of Playstation.

Hoeveel bandbreedte heb ik nodig voor Netflix?

De maximale resolutie van Netflix is 1080p. Als er voldoende bandbreedte beschikbaar is, verschijnen de beelden zeer scherp op het scherm van je monitor of tv. De kwaliteit van het beeld is optimaal bij 7 Mbits/s beschikbare bandbreedte. Voor de meeste (vaste) internetverbindingen is dat tegenwoordig geen probleem.

Wat kan ik gaan zien?

Neflix is pas sinds 11 september 2013 in Nederland. Het aanbod is dan ook kleiner en minder recent dan in Amerika en sommige andere Europese landen waar Netflix al langer verkrijgbaar is. Dit komt doordat de rechten per film of serie per land moeten worden afgekocht. En dit kost tijd en geld. Het aanbod in Nederland groeit echter snel en zal dit de komende tijd ook blijven doen. Op dit moment kan je in ieder geval films en series van 2012 en eerder bekijken. En die heb je vast nog niet allemaal gezien!

Enkele topseries die je via Netflix kunt streamen zijn House Of Cards, Mad Men, Dexter, Prison Break en Breaking Bad. En omdat Netflix zijn aanbod aanpast op de lokale markt kan je onder andere ook Flikken Maastricht, Ciske De Rat en Nederlandstalige tekenfilmreeksen als Kuifje, De Smurfen en Nijntje volgen. Ook zijn er enkele Nederlandse cabaretvoorstellingen, zoals als van Hans Teeuwen, op de Nederlandse Netflix te vinden.

Ik zou zeggen: probeer het (een maand gratis) uit en ontdek zelf of Netflix jouw ideale thuisbios wordt!

Handige links:

www.netflix.com

www.netflix.nl

www.netflixclub.nl