blog placeholder

Voorpagina krant

Het aantal malen dat mijn zoon al in de krant of op een andere manier in het nieuws is geweest is al niet meer op één hand te tellen. In het begin toen hij klein was kwam dat doordat een bevriende journalist af en toe een jong persoon nodig had voor een artikel over alledaagse dingen die de jeugd bezighoudt en daarna omdat mijn zoon aandacht zocht voor een project wat hij ging doen in India. Maar zoals uit mijn artikel  hoe-kun-je-twee-keer-achter-elkaar-250000-euro-winnen blijkt wordt de kans dat iemand toevallig in de krant komt te staan groter zodra hij een keer in de krant heeft gestaan.

Waarom was mijn zoon in Haarlem bij het station?
De reden dat mijn zoon 6 dagen later op de voorpagina van de krant zou komen te staan was dat hij op zaterdag 21 maart in Haarlem was. Hij was daar omdat hij daar een dag in de winkel van CEX werkte, zie goedkope-gebruikte-smartphones-tablets-games-etc-met-garantie-bij-cex. Er is heel wat voorafgegaan voordat hij die dag in Haarlem aan het werk ging. De reden dat hem gevraagd was een dag bij de CEX vestiging in Haarlem te werken was dat de manager van het CEX filiaal in Haarlem die zaterdag een dag in het CEX filiaal in Alkmaar moest zijn om een aantal dingen te regelen. Ik bracht die morgen mijn zoon naar het station in Grootebroek zodat hij met de trein naar Haarlem kon gaan. Na een half uurtje appte hij me echter dat hij zijn tag vergeten was en dat de trein vanuit Hoorn niet via Alkmaar naar Haarlem ging vanwege werkzaamheden. Ik ben toen naar Hoorn gereden met zijn tag bij me. Ik pikte hem in Hoorn op en liet hem, omdat hij net een paar weken zijn rijbewijs heeft, naar Haarlem rijden zodat hij rijervaring op de snelweg kon opdoen. Ik heb hem afgezet in Haarlem en afgesproken dat hij na zijn werk met de trein via Amsterdam weer naar huis zou gaan. Dat was dus de reden dat hij zaterdagmiddag 21 maart bij het station in Haarlem was.

Station Haarlem

Hoe kom je op de voorpagina van de krant?
Toen mijn zoon zaterdagmiddag 21 maart ’s middag weer vanuit Haarlem met de trein naar huis zou gaan besloot hij nog even voor de ingang van het station een sigaret te roken. Er was op dat moment helemaal niets aan de hand in Haarlem maar toch was er een persfotograaf die een foto nam van het station in Haarlem. Tenminste, dat lijkt zo. Als je echter goed naar de foto kijkt zie je echter dat de fotograaf bewust of onbewust een foto van mijn zoon genomen heeft. Hij is namelijk de enige op de foto die recht in de lens kijkt. Hij heeft dus gezien dat de fotograaf een foto van hem nam. De fotograaf  heeft vervolgens deze foto naar de krant gestuurd en de krant heeft de foto in zijn database opgenomen. Toen de krant vandaag een foto nodig had bij een artikel over een grote stroomstoring in Noord Holland en Flevoland waardoor er geen treinen reden plaatsten ze de meest recente foto van een Noord Holland station. Zo is mijn zoon dus op de voorpagina van de krant beland.

Toeval bestaat niet:
Dit artikel toont voor de zoveelste keer aan dat toeval niet bestaat want het kan geen toeval zijn dat uit miljoenen Noord Hollanders juist mijn zoon op de voorpagina van de krant staat.