blog placeholder

Pinterest is een van de nieuwste ontwikkelingen op het internet om dingen met elkaar te delen. Deze netwerksite is ontwikkeld door Ben Silbermann in het jaar 2009 en is sinds 2012 voor iedereen toegankelijk. Je kan gratis een account aanmaken en volop foto’s, teksten en filmpjes delen. Vooral in Engeland en Amerika is de site populair, maar ook steeds meer Nederlanders hebben een account. Wat is er nu zo leuk aan Pinterest en wat onderscheidt deze site van andere netwerksites? 

Wat is Pinterest?

Pinterest heeft als doel om interessante dingen te laten zien aan anderen, maar ook vooral om je eigen verzamelplek te maken van dingen die je wilt onthouden of bewaren. Op je eigen pagina kan je borden aanmaken. Bijvoorbeeld borden met recepten, kleding, grappige plaatjes, woonaccesoires of levensteksten. Kortom: Alles wat jij tegenkomt op het internet en de moeite waard vind! Op je eigen borden komt de foto te staan die bij de pin hoort en als je daar op klikt kom je op de site waar de pin weg komt. Zolang deze sites bestaan kun je dus altijd eenvoudig weer naar de informatie terugkeren. Erg handig als je dol bent op koken en nieuwe recepten wilt bundelen bijvoorbeeld. Al deze handigheden hebben er voor gezorgd dat de site miljoenen actieve gebruikers heeft en ontzettend snel groeit. Overigens hebben veel nieuwssites en dergelijke al een pinbutton geimplementeerd op de site zelf, je bent er vast al wel een keer een tegen gekomen. Zo wordt het pinnen alleen maar makkelijker. 

Hoe werkt het?

Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken op Pinterest en de pinbutton te installeren in je bladwijzers. Als je per toeval iets tegenkomt op het web dan klik je op de pinbutton en vervolgens verschijnen de afbeeldingen van de betreffende pagina in beeld. Je kan zelf kiezen welke foto je op je pinboard laat verschijnen. Het handige is dat je geen vrienden hebt zoals bij Facebook. Het systeem lijkt meer op Twitter. Je kan mensen volgen waarvan jij vind dat ze interessante dingen pinnen. Ook kun je zelf kiezen welke borden van een persoon je volgt. Je hebt dus nooit last van mensen die vinden dat je niet actief genoeg bent of zeuren over bepaalde dingen. Op de homepage kun je de allerlaatste pins zien. Verder is het ook mogelijk om een reactie te plaatsen onder elke willekeurige pin en je kunt een pin liken. Hiermee zeg je eigenlijk: leuk dat je dit gevonden hebt en tof dat je het deelt hier, zo kan iedereen aan deze geweldige tip/foto/tekst komen! 

Pinterest is typisch iets voor vrouwen en daarom is 8 op de 10 gebruikers vrouwelijk. Toch zijn er ook mannen te vinden, die bijvoorbeeld de nieuwste stoere auto’s delen of afbeeldingen pinnen die van toepassing zijn op hun werkgebied. Als je nog geen account hebt en vaak leuke dingen tegenkomt op het web dan raad ik je aan ook een account te maken. Ik heb er tot op de dag van vandaag nog geen spijt van gehad en er gaat ook niet veel tijd inzitten. Gewoon ff pinnen als je wat tegenkomt en af en toe kijken of er nog leuke dingen opstaan. Doen dus!