blog placeholder

De online televisie gids is de digitale opvolger van de papieren televisiegids. De online televisiegids is een onmisbaar hulpmiddel voor de fervente televisiekijker. Er zijn tegenwoordig ontelbaar veel televisiekanalen waaruit je kunt kiezen. Al deze kanalen zenden een scala aan programma’s uit. Hoe vind je in dit oerwoud van televisiezenders en programma’s en films het programma of de film van jouw keuze.

online tv gids

Gratis online tv gids:
Tegenwoordig vinden we het vanzelfsprekend dat de online tv gids gratis kan worden geraadpleegd. Tot 2007 was dit echter niet mogelijk. Tot die tijd lag het monopolie van de programmagegevens bij de omroepen. Dit was mogelijk omdat de omroepen hun programmagegevens als hun eigendom zagen. Doordat zij het monopolie op de programmagegevens hadden konden ze hun tv gids gebruiken om leden aan hun omroep te binden. Na meerdere lange juridische procedures waarin het niet lukte om de programmagegevens vrij beschikbaar te krijgen werd uiteindelijk via de politieke weg bereikt dat de programmagegevens vrij beschikbaar kwamen. In juni 2007 werd in de Tweede Kamer uiteindelijk een wetsvoorstel aangenomen dat de vrijgave van programmagegevens regelde.

online tv gids

Kosten online tv gids:
De programmagegevens mogen nu wel door iedereen vrij worden gebruikt maar aan het verzamelen en online publiceren zijn natuurlijk evengoed veel kosten verbonden. Er gaan iedere dag weer heel veel manuren zitten in het verzamelen van alle programma gegevens van de vele televisiezenders die er beschikbaar zijn. Om dit alles zo op een internet website te publiceren dat het actueel, overzichtelijk en goed te doorzoeken is heb je een behoorlijk uitgebreide internet applicatie nodig. De aanschaf, het onderhoud en de constante beveiliging van deze applicatie is ook een grote kostenpost. Als je er op tijd bij was met het registreren van een domeinnaam als bijvoorbeeld detvgids.nl hoeft dit niet veel te kosten. Als je echter deze domeinnaam van iemand die je voor was moet kopen kan dit in de duizenden euro’s lopen. Een relatief kleine kostenpost zijn de hostingkosten, dit kan al voor een paar honderd euro per jaar.

online tv gids

Financiering online tv gids:
De enige manier om een online tv gids te financieren is door middel van reclame. Dit klinkt makkelijker dan het is. Iedereen is namelijk tegenwoordig zo gewend aan reclame dat men daar niet zo snel op klikt. Om deze reden zet men bij een online tv gids bovenaan in de header opvallende geanimeerde goede doelen reclame. Hierdoor neemt men de directe commerciële indruk grotendeels weg. Verder is het zo dat de verder op de website getoonde statische en geanimeerde advertenties ook werkelijk aanbiedingen tonen met groot voordeel voor de consument. De bezoeker van de website leest toch de aantrekkelijke aanbiedingen en klikt daarop. Hierdoor vergaard de online tv gids website bezitter zijn advertentie-inkomsten. Met deze advertentie-inkomsten kunnen de vaste kosten voor het actueel houden en in stand houden van de online tv gids website. Pas als de advertentie-inkomsten de vaste kosten overstijgen wordt er winst gemaakt door de online tv gids website bezitter.

online tv gids