blog placeholder

In de wereld van SEO is het een komen en gaan van tools welke website-eigenaren en internetbureaus kunnen gebruiken om hun site zo optimaal mogelijk te laten presteren, de posities te monitoren of hun backlinks te analyseren. Dit waren slechts enkele mogelijkheden die er zijn.  Maar wat zijn nu echt de tools die je niet mag missen? Welke tools voegen ook iets toe en geven je inzichten die je nodig hebt? Hier de beste SEO tools van dit moment.

De Google Zoekwoordenplanner

Met behulp van de Google Zoekwoordenlanner kun je allerlei verschillende zoekwoordideeën opvragen en hier ook verkeersschattingen van bekijken. Erg gemakkelijk wanneer je al een bepaald zoekwoord in gedachten hebt maar deze toch iets te concurrerend blijkt te zijn. Wat zijn dan ng de andere woorden welke je kunt gebruiken voor de SEO? Misschien kom je wel woorden tegen waar je eerst nog helemaal niet over had gedacht maar welke wel zeer relevant zijn voor je website.

 

Copyscape

Wil je weten of een bepaalde webtekst wel uniek is en niet van een andere site afgeplukt of wil je kijken of de teksten op je pagina’s niet te veel op elkaar lijken? Dan is Copyscape ideaal.  Daarnaast kun je hier dan ook illegale kopieën van je eigen teksten opspeuren. Een andere manier is door stukjes tekst door de zoekmachine te halen.

 

SEOquake

SEOquake is een uitgebreide toolbar welke voor iedereen die met SEO bezig is erg handig is om te installeren. In de balk kun je al in één oogopslag diverse parameters zien. Denk bijvoorbeeld aan de Google PageRank, Alexa ranking en de leeftijd van het domein. Daarnaast heb je ook nog allerlei AddOns welke je kunt toevoegen. Met een paar klikken kun je kijken hoeveel uitgaande links een pagina heeft, hoe de meta-gegevens zijn ingesteld en of er een sitemap is geïnstalleerd, om maar wat te noemen.

 

Mozbar

Wanneer je wat bezig bent met linkbuilden is het interessant om te weten welke sites nu waardevol zijn en welke je beter over kunt slaan De Mozbar is een browser-extensie welke verschillende SEO-statistieken laat zien. Denk bijvoorbeeld aan het aantal backlinks maar ook de PageAuthority en de aantal social likes

 

AHrefs

Ahrefs is ideaal om het backlinkprofiel van jouw site of die van je concurrent te bekijken. Je kunt een abonnement kopen maar deze is vooral voor de SEO-bureaus welke deze tool vaker zullen gebruiken. Bij Ahrefs indexeren ze alle toegankelijke websites en op die manier brengen ze alle backlinks in kaart. Je kunt hier zelfs een rapportage van uitdraaien en gemakkelijk controleren of je website wel een goed backlinkprofiel heeft.