blog placeholder

Voor je begint aan een artikel vraagt u zichzelf af wat de functie ervan is. Zelf zult u denken, de functie van mijn artikel is zorgen dat ik rijk word! Geloof mij, schrijvend vanuit die invalshoek gaat het niet lukken! De lezer moet u geloven, het gevoel hebben dat de schrijver openhartig is, hij of zij moet denken dat u er veel vanaf weet en moet bovendien geboeid en geïnformeerd worden door uw artikel.

Een goed artikel schrijven is niet makkelijk, daar komt nog eens bij dat de concurrentie moordend is. Ik zal u niet voorliegen, de boodschap die ik met dit artikel overbreng kunt u nog op tientallen andere sites tot u nemen. Daarom is het zaak dat ik mijn boodschap op een onderscheidende manier breng. Dit kan op verschillende manieren, hieronder een aantal tips die u helpen bij het maken van een artikel.

Manieren om onderscheidend te zijn
Voordat u begint met het schrijven van een artikel is het verstandig om de concurrentie eens te bekijken. Kijk hoe de artikelen geschreven zijn die dezelfde boodschap overbrengen als u met uw artikel. Probeer dan te bedenken hoe u uw artikel iets extra’s kunt geven. Een paar voorbeelden:

– Vanuit welk standpunt gaat u uw artikel schrijven? Vaak zijn artikelen door experts geschreven en voor hen is het moeilijk om zich in een leek in te leven. De meeste mensen zijn op zoek naar simpel geformuleerde informatie die bij de basis begint!

– Probeer waardevolle informatie van verschillende bronnen te combineren. Uiteraard is het niet toegestaan om tekst te kopiëren maar door informatie van verschillende sites te herschrijven en combineren krijgt u unieke artikelen die completer zijn dan die van uw concurrenten!

– U maakt artikelen om geld te verdienen maar het is niet de bedoeling dat u de lezer dit gevoel geeft. Er zijn honderden sites met informatie die gecombineerd wordt met niet te missen advertenties en reclame. Niet echt stijlvol en bovendien leiden de advertenties af! 

Laat je niet afleiden
Als u artikelen gaat schrijven moet u zich goed realiseren dat dit hard werken is. Om er een beetje geld mee te verdienen zult u elke dag een paar artikelen moeten schrijven. Dat kan in twee uur gedaan zijn als u zich niet laat afleiden. Een aantal tips:
– TV uit
– Geen msn, whatsapp, facebook of andere sociale media.
– Blijf niet te lang hangen op blogs of sites om u voor te bereiden.
– Ga in een ruimte zitten waar u alleen kunt werken.
– Maak een planning en stel deadlines.

– Ga niet te lang door, houd nog wat zin over voor de volgende dag!

Auteursrecht
Artikelschrijvers bestaan voor de helft uit herschrijvers. De andere helft is gepassioneerd van een bepaald onderwerp en weet er veel van waardoor zij genoeg materiaal hebben voor artikelen. De helft die uit herschrijvers bestaat zal artikelen schrijven aan de hand van andere artikelen. Wanneer u bij deze helft hoort, wat helemaal geen schande is, dient u wel op te letten. Zorg ervoor dat u niet lui wordt want u bent wel degelijk strafbaar bezig wanneer u artikelen letterlijk kopieert. Een tip voor herschrijvers:
Herschrijf Engelse artikelen! Dit zorgt ervoor dat de inhoud in ieder geval uniek is, althans, in de Nederlandse taal.

Schrijf met passie
Het klinkt wat afgezaagd, maar niet minder waar. Kies daarom een onderwerp waar u bepaalde affiniteit mee hebt. Het is veel makkelijker om daarover te schrijven en het wekt meer energie op bij de lezer. Op sommige dagen zult u echter minder zin hebben om te schrijven, de passie zal dan ook verder te zoeken zijn.

Content toevoegen
Naast de lezer informeren hebben artikelen nog een andere functie: content toevoegen. Zoekmachines ranken een website aan de hand van content. Hoe relevanter de content, hoe hoger uw website of artikel als resultaat bij een zoekactie verschijnt. Het is echter niet de bedoeling om alleen maar bezig te zijn met dit gegeven. Zorg ervoor dat het niet ten kosten gaat van de leesbaarheid van uw artikel.