blog placeholder

Emoticons zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Snel even een SMSje sturen met een smile poppetje erin. . Zelfs hier op Foobie kunnen emoticons geplaatst worden.

Emoticons zijn symbolen die een emotie uitstralen door middel van een plaatje. Dit kan ook zijn door een combinatie van tekens, U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan :). Deze leestekens geven een lachend gezichtje weer. Deze tekens zijn zo bekend dat veel mensen ze ook onbewust gebruiken om hun emoties aan te duiden bij een bericht.

Bij een SMS of een ander digitaal berichtje, is het moeilijk om soms de echte emotie van de persoon te achterhalen. Omdat er geen toonhoogtes gebruikt worden, is het moeilijk om het bericht goed te interpreteren. Er wordt tegenwoordig veel met sarcasme gesproken, en daarmee ook digitaal gecommuniceerd. Dit is meestal niet te achterhalen in een digitaal bericht, maar dit kan makkelijker gemaakt worden door een emoticon. Een verschillende reeks van emoticons:

🙂 of 🙂 of =) of Ü blij
😀 of 😀 of =D x) x’] of xD glimlach, lachend, heel blij
🙁 of 🙁 of =( verdrietig
:’-( of :'( huilend
😛 of 😛 of =P grappend (P is de tong), wordt ook vaak gebruikt als iets ironisch bedoeld is
;-P ironische knipoog
😉 of 😉 knipogend
:-@ of :@ of }B of }-B of >:-( of >:( boos
😐 of 😐 of ¬¬ of -.- geschokt, emotieloos of neutraal
:-S of :S of =S of x.X verward, perplex, beledigd
:-O of :O of 😮 of 😮 of Ö of o.O verbaasd, geschrokken
:3 kitty smile, ‘evil’ humor

Door slechts een beetje fantasie te gebruiken zijn de betekenissen makkelijk te koppelen aan de emoticons. Emoticons zijn tegenwoordig onmisbaar, doordat ze digitale berichtjes begrijpelijker en leuker maken om te lezen.