blog placeholder

76 jaar intussen en nog steeds machtsgeil. 106 rechtszaken en 200 miljoen euro aan advocaatkosten heeft hij al gespendeerd. Deze cijfers dateren van 2009 en zijn intussen nog meer omhoog gegaan ! De kans dat de man ooit de cel in gaat is klein omdat veel feiten verjaart zijn intussen. Op zijn laaste proces, wegens belastingsfraude, kreeg Silvio Berlusconi 4 jaar cel. Een maat voor niks. Het verbod op het uitvoeren van een openbaar ambt moet opnieuw worden behandeld voor het hof van beroep en de kans is vrij groot dat daardoor de zaak verjaart. Uniek aan deze rechtszaak is dat de politicus en zakenman geconfrondeerd wordt met een veroordeling.

Connecties met de maffia.

Er doen al langer geruchten de ronde dat Berlusconi banden heeft met de maffia. Meer bepaald de Sicilianse maffia, de Costa Nostra. Dat zegt een ex-lid die getuigde tijdens een proces in Turijn. Volgens deze getuige is er een verband tussen Silvio en een reeks bomaanslagen die vroeger door de maffia zijn gepleegd. Deze info heeft hij naar eigen zeggen gekregen van een maffiabaas. Deze getuige is een ex-lid van de maffia en getuigd nu tegen zijn vroegere bendeleden. Een senator is 1 van die leden en bondgenoot van Berlusconi. Volgens deze senator is het allemaal grote onzin en is het juist Berlusconi die het meest gedaan heeft tegen de maffia.

Bekendste rechtszaken.

Hij werd er van beschuldigd seks met een minderjarige prostituee hebben gehad. Hij
misbruikte zijn macht omdat hij het meisje vrij probeerde vrij te krijgen nadat
           2013

 1. Hij werd er van beschuldigd seks met een minderjarige prostituee hebben gehad. Hij
  misbruikte zijn macht omdat hij het meisje vrij probeerde vrij te krijgen nadatze een diefstal had gepleegd. Dit leverde hem 7 jaar cel op, maar gaat in beroep. 
 2. 2012 :Een advocaat uit Engeland zou in 1997 geld hebben ontvangen om te zwijgen over valse bedrijven van Silvio waarmee zwart geld witgewassen werd. Door verjaring van de zaak gingen beide vrijuit.
 3. 2008:Een vrijspraak voor Berlusconi voor belastingsfraude bij het Spaanse televisiekanaal Telenico.
 4. 2007: Je zal het misschien niet geloven maar dit proces duurde 12 jaar! Het proces ging over valse boekhoudingen en omkoping van een rechter. Dit gebeurde tijdens de verkoop van SME Dat is een grote bedrijvengroep. Een meerderheid in het parlement keurde imuniteit goed voor de 5 hoogste staatsfuncties en zo ging Berlusconi vrijuit.
 5. 2004: De financiele holding die de bedrijven van Berlusconi verzamelt wordt beschuldigd van belastingsfraude. In cassatie krigt Sivio de vrijspraak.
 6. 2002: Beschuldiging van valse boekhouding tijdens de aankoop van een voetbalspeler.
 7. 2001:Omkoping van rechters tijdens de overname strijd rond een uitgeversgroep. Door verjaring gaat hij vrijuit. 
 8. 1999:Beschuldiging van verduistering en belastingsfraude bij de verkoop van terrein bij zijn villa vlakbij Milaan. De vrijspraak volgt.
 9. 1998: Vlak voor een proces werd een wet goedgekeurd die fraude met boekhouding enkel strafbaar maakt als er een partij die schade ondervind klacht indient bij de autoriteiten.
 10. 1997:Hij wordt veroordeeld tot 2 jaar en 9maanden cel wegens omkopen van een fiscus. In hoger beroep wordt hij vrijgesproken. 
 11. 1996:Berlusconi zou 10 miljoen euro betaald hebben aan oud- premier Craxi voor het illegaal finacieren van een politieke partij. Hij kreeg 2 jaar cel maar omdat de zaak verjaarde ging hij vrijuit.
 12. 1996: Samen met zijn adviseur wordt hij beschuldigd van samenwerking van de maffia en witwassen van geld. Hij krijgt de vrijspraak.
 13. 1995:Gesjoemel bij het overnemen van een fimbedrijf zou Silvio geknoeid hebben met zijn bankrekeningen. In beroep krijgt hij vrijspraak.
 14. 1990:Door een amenestiewet valt een veroordeling weg. Hij zou meineed hebben gepleegd over zijn lidmaatschap van een vrijmetselaarsloge met criminele banden.

Aanslag Berlusconi.

 

In December 2009 gebeurde er een aanslag in Milaan op Silvio. Een 42 jarige autist gooide een standbeeldje in het gezicht van hem. Het duurde niet lang of de eerste complottheorien deden de ronde. Er zijn aanwijzigingen dat het om opgezet spel ging.