blog placeholder

Wie heeft er tegenwoordig nou geen product van Apple thuis liggen. Iedereen heeft toch wel een iPod, iPad of iPhone. Vooral de laatstgenoemde heeft de afgelopen jaren de standaarden gezet voor de touch screen technologie en de mobiele telefonie.
Iedere keer weer weet Apple ons te betoveren met prachtig design, kwaliteit en innovatie.
Zo ook de nieuwste sensatie van Apple: de iPhone 5.

Release?
Apple heeft het reeds bevestigd: in het derde kwartaal van 2011 zal de wereld kennismaken met een nieuwe iPhone: de iPhone 5. Volgens insiders zal Apple deze nieuwe smartphone aankondigen in begin augustus en zal deze, slechts één maand later, op de markt komen in de Verenigde Staten. Net zoals bij de iPad 2 zullen andere landen in de loop van de maand, na release, de iPhone 5 uitgeven.

Waarom zal Apple nu met de iPhone 5 komen?
Na de verkoop van ongeveer 20 miljoen iPhones het afgelopen kwartaal, zal Apple met een nieuwe release volgend kwartaal een nieuw hoogtepunt bereiken.
Ook nu bekend is dat 50% van de smartphone gebruikers nu zou kiezen voor een iPhone, lijkt de komst van een nieuwe iPhone de laatste stap naar heerschappij op de smartphonemarkt.
Ten slotte heeft Apple inmiddels zo’n 300 machines gekocht om gebogen glas voor het scherm van de telefoon te fabriceren. Apple heeft deze machines zelf gekocht omdat andere fabrikanten machines te duur en onrendabel zouden vinden; de investering is te groot.


De Specs

De belangrijkste bevestigde vernieuwingen van de iPhone 5 zijn op dit moment een groter scherm: 4 Inch. Daarnaast is dit scherm ook verbeterd ten opzichten van de iPhone 4.
Ook heeft de nieuwe iPhone 8 megapixel camera met nieuwe features zoals een panorama functie en een LED-flitser. Dit ten opzichte van de 5 megapixel camera van de iPhone 4. Een gerucht gaat dat er een 3d-camera in deze nieuwe smartphone zou zitten maar hier wil Apple niet op in gaan.
De grootste vernieuwing zal echter een versterkte processor zijn. Geruchten hebben het zelfs over een dual-core processor, maar dat is nog niet zeker. Door deze sterkere processor wordt de iPhone 5 veel sneller dan zijn voorganger en kan hij gemakkelijker meerdere programma’s tegelijk afspelen. Daarnaast zal een sterkere processor de iPhone 5 een sterkere positie op de gamingmarkt, door geavanceerdere games.

De geruchten

Zoals gewoonlijk brengt een nieuwe iPhone een berg aan geruchten met zich mee. Zoveel zelfs dat men door de bomen het bos niet meer ziet. Een aantal geruchten zijn echter sterk en zijn zeer waarschijnlijk.

Een 4g ondersteuning

4g is vrijwel het sterkste internet netwerk wat er bestaat. Het kan zo’n 100 mbps – 1Gbps aan.
Dit betekend dat mobiel internet naar een nieuw niveau getild wordt. Het is daarom goed voor te stellen dat Apple zijn nieuwste vlaggenschip uitrust met een 4g-functie, dit zou het toestel immers een vrijwel unieke functie geven en zorgen voor een groot scala aan nieuwe gebruikers.
Dit gerucht wordt echter ook hier en daar tegengesproken. Het 4g-netwerk is er tot nu toe vrijwel alleen in de Verenigde Staten. In Nederland en in vele andere Europese landen ligt de beschikbaarheid nog zeer laag, ondanks dat er hard aan dit netwerk gebouwd wordt. Een 4g ondersteuning zou de telefoon onnodig duur maken voor de EU.

Zoals altijd is Apple weer één van de allersterkste merken ter wereld. De vibe rondom de iPhone 5 leeft en wordt alleen maar sterker. Vooral nu er steeds meer bevestigd wordt over deze geweldige hardware. Nog heel even wachten en dan kan de iPhone 4 in de kast naast de oude iPods en zit de iPhone 5 in onze broekzak.