blog placeholder

Van alle series die ik heb gekeken is dit wel de beste ooit. Vanaf de eerste aflevering wil je alleen maar nog meer zien en het is moeilijk om niet nog 1 aflevering te kijken. Voordat je het weet ben je een seizoen verder Cool

Genre: Misdaad/drama

62 afleveringen (2008 -2013)

Winnaar van 6 Emmy awards!

Van de Amerikaanse producent Vince Gilligen is dit toch wel zijn juweeltje naar mijn idee. Het is een spannende serie waarvan je af en toe op punt van je bank zit van de spanning.

Als je begint denk je misschien dat het suf is omdat het over een scheikunde leraar gaat genaamd Walter White. Hij heeft net te horen gekregen dat hij terminale longkanker heeft en niet lang meer zal leven. Dit tot zijn grote schrik want zijn vrouw is zwanger van hun tweede kind en hij wil zijn gezin niet achter laten alleen en zonder geld. 

Dit was zijn insteek om te besluiten om het slechte nieuws  voor zich te houden en een manier te bedenken hoe hij snel aan geld kan komen wat hij achter kan laten voor zijn gezin als hij dood is.

Hij komt in contact met een oud leering van hem genaamd Jesse Pinkman. Jesse is nu een drugsdealer en verkoopt crystal meth. Walter stelt voor om zelf meth te maken en dat Jesse het dan verkoopt voor hun.

De Bedoeling begint klein en beetje onschuldig maar omdat Walter een goeie scheikunde leraar is snapt hij heel goed hoe hij goede crystal meth moet maken en de meth die hij maakt heeft een opvallend blauwe kleur. Dit wordt heel snel hun handels merk en iedereen wil ineens deze meth omdat het zo puur is.

Wat begint als iets suf en onschuldig loopt  elke aflevering weer meer uit de hand en worden zij steeds groter. De macht en geld is voor Walter een dikke kick waardoor hij niet stopt terwijl hij allang genoeg geld had om achter te laten. Van de drugsdealer op straat komen ze bij de baas over de straat en uiteindelijk bij de drugs kartel in Mexico. Dit zijn gevaarlijke mensen waar je echt niet mee in contact wil komen.

Al die tijd is Walter ook nog aan het liegen tegenover zijn gezin dus de spanning dat het uitkomt is ook heel erg aanwezig voor de eerste seizoenen.

Voor mij is dit tot nu toe de beste serie ooit. Niet alleen heeft het een goede verhaal lijn maar de spanning is er 5 seizoenen lang!

 

Leuke feiten over de serie:

* Het totale aantal afleveringen (62 in totaal)heeft te maken met scheikunde. Het  62ste element van het periodieke stelsel is namelijk Samarium. Bepaalde delen van Samarium worden om het echt gebruikt om long kanker te genezen.

* De coördinaten van Walt’s lotto ticket die in de film leiden naar zijn geld die hij verstopt heeft, leiden in het echt naar de studio waar Breaking bad is opgenomen.

* Werner Heisenburg (de naam die Walter White gebruikt als schuilnaam) is 1 van de belangrijke scheikundigen van de 20ste eeuw