blog placeholder

Na Kurt Cobain, Jimmy Hendrix, Jannis Joplin en Jimmy Morrisson kwam het verdrietige nieuws dat ook Amy Winehouse afgelopen zaterdag , 23 juli, op 27 jarige leeftijd is komen te overlijden. Ze werd dood gevonden in haar apartement, aldus de britse politie. De fans en de rest van de wereld zijn geschokt. De aan drugs en alcohol verslaafde superster heeft de 28 niet meer mogen bereiken. Wat is het verhaal achter Amy en acher haar verslaving? 

Wanneer men over Amy winehouse spreekt word er vrijwel meteen een link gelegd met haar alcohol en drugsverslaving. Amy Winehouse was de eerste Britse zangeres die 5 grammy’s won. Haar leven kenden vele hoogte- maar helaas ook vele diepte punten.In januari 2007 brak Amy door met haar nummer Rehad. Deze ging over haar drank- en drugsproblemen. Al sinds 2008 werder haar optredens gecanceled wegens problemen met haar verslaving.

Eerder dit jaar probeerde de zangeres een comeback te maken. Dit mocht niet slagen, ze kwam dronken het podium op. In Belgrado werd ze vorige maand uitgejouwd op het podium, nadat ze hier dronken verscheen. Haar manager heeft besloten haar tour stop te zetten.Keer op keer ging ze naar een afkickklieniek maar nooit kwam haar verslaving te boven, tot onze grote spijt. Ze sneed zichzelf en belanndde ook hiervoor in een afkickcentrum. Van de drugs zoals crack en cocaïne kwam ze niet af. Ook bleek dat ze leed aan longemfyseem.

De voornaamste reden voor Amy haar drank- en drugsgebruik bleken haar gebroken harten. Amy haar liefdesleven verliep alles behalve goed. Ze trouwte met haar grote liefde Blake Fielder Civil. De beste man zat in de onderwereld en was zeker niet vies van wat drank en drugs. Amy Winehouse haar vader was tegen dit huwelijk omdat hij vond dat blake de oorzaak was van alle verslavingen van zijn dochter. Een jaar na het huwlijk belande Blake in de gevangenis. Toen hij vrijkwam brak hij Amy’s hart door een scheiding aan te vragen. Kort daarna trouwde bij met een ander.Vorig jaar leek ze het geluk weer gevonden te hebben. Ze kreeg een relatie met Reg traviss maar deze bleek later er een ander op na te houden. Hierdoor viel Amy zoals eerder weer terug in haar drank- en drugsgebruik.

Nu komt haar dood natuurlijk niet geheel onverwacht. Haar lichaam had natuurlijk sterk te verduren onder de hoeveelheid alcohol en drugs die zij tot zich nam. Amy Winehouse leek haar lichaam kapot te maken. Ze vermagerde zichtbaar en ze werd mishandeld door haar ex.

De muziek wereld heeft wederom een groot zangeres verloren. Nog steeds zullen velen genieten haar prachtige nummers zoals Rehab, Back to black, Valerie enzovoort enzovoort. Haar heerlijke jazz en soul muziek, haar prachtige stem en Amy Winehouse blijven uiteraard onvergetelijk.
In oktober Vorig jaar zei Amy tijdens een invervieuw met Harperer’s Bazaar dat ze tevreden was met haar leven. Toen haar de vraag werd gesteld of ze gelukkig was antwoordde ze:’Ik weet niet waar je het over hebt! Ik heb een leuke vriend en hij is erg goed voor me.’ Op de vraag of ze nog ambietis had in haar leven, antwoordde ze: ‘Nee. Als ik morgen zou sterven zou ik een gelukkige dame zijn’ Moge het zo zijn gegaan. Amy rust zacht, we zullen je missen.