blog placeholder

Nu.nl is samen met zijn subpagina’s NUzakelijk, NUsport, NUfoto, NUjij, Zie, NUtvgids, NU werk en Meer één van de populairste startpagina’s op vele computers in Nederland. Zowel thuis als op het werk zijn er heel veel mensen die hun dag beginnen met een kijkje op www.nu.nl. Op de startpagina vind je meteen de nieuwsrubrieken Economie, Sport, Techniek, Overig, NU&toen, De laatste video’s op ZIE.nl Op de subpagina NUzakelijk vind je de rubrieken Ondernemen, Beurs, E-Business en Overig met daarnaast het Ondernemersblog. Op de subpagina NUsport vind je natuurlijk als hoofd rubrieken Voetbal, Schaatsen, Autosport en ZIE.NI (sportvideonieuws).

nu.nl

Op de subpagina NUfoto vind je actuele en minder actuele foto’s. Op de subpagina NUjij staan alle nieuwsfeiten gericht op jongeren. Op de subpagina ZIE staan allerlei actuele en minder actuele video’s. Op de subpagina NUtvgids vind je de programmering van Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 6, 7 en 8, Net 5, Veronica, Één, KETNET/canvas, BBC1, 2, 3,4 en BBCWORLD, CNN, Al Jazeera, ARD, WDR, ZDF, Animal Planet, Discovery, National Geographic, Comedy Central, MTV, TCM, Eurosport, ESPN Classic, Extreme Sports, Sport 1, 13TH STREET, SYFY, Film 1 Premiere, Film1 Family, en Eredivisie Live 1. Op de subpagina NUwerk staan de rubrieken Zoek vacatures per branche, Feedback, Nieuwsbrief, Layar (=NUwerk applicatie), Vor werkgevers, NUwerk.nl op Twitter, Topbedrijven, Videopresentatiesen NUwerk.nl linkt ambities. Op de subpagina Meer vind je nog NUlive, NUjournaal, NU&toen, NUreizen en NUbijlage.

Nu.nl kengetallen:
Met een bezoekersaantal van bijna 50.000 unieke bezoekers per maand staat www.nu.nl momenteel in Nederland op nummer zes in de lijst van meest bezochte websites van Nederland. In de wereldranglijst van meest bezochte websites ter Wereld staat www.nu.nl momenteel op de 700ste plaats. De geschatte verkoopwaarde van www.nu.nl ligt, voornamelijk gebaseerd op het aantal unieke bezoekers per maand, op ongeveer €24.000.000. De drie advertenties die de meeste inkomsten per dag genereren op www.nu.nl zijn www.marktplaats.nl (Marktplaats – De plek om Nieuwe en Tweedehands spullen te kopen en), www.wehkamp.nl (hét online warenhuis van Nederland) en www.anwb.nl (ANWB Wegenwacht bestaat 65 jaar. Profiteer van de aanbiedingen!)

Google maps

Het bedrijf achter nu.nl:
Het bedrijf achter de website www.nu.nl is Ilse Media B.V. Ilse Media B.V. is begonnen in 1996 als het bedrijf achter de eerste Nederlandse zoekmachine Ilse.nl. De naam Ilse staat voor InterLink Search Engine. Ilse Media B.V. werd in 2000 overgenomen door VNU (Verenigde Nederlandse Uitgeversbedrijven). De tijdschriftendivisie va het bedrijf VNU, waar Ilse Media ook onder viel, werd in 2001 vervolgens weer overgenomen door Het finse bedrijf SanomaWSOY. Sindsdien is Ilse Media B.V. onderdeel van de Sanoma Digital Group The Netherlands B.V. Ilse Media B.V. is in de loop van al deze jaren uitgegroeid tot de grootste internetuitgever van Nederland. Ilse Media B.V. bestaat momenteel uit 160 websites, waarvan de bekendste Schoolbank.nl, NU.nl en Startpagina.nl zijn.

Sanoma

Bedrijfspand:
De hoofdvestiging van Sanoma Digital Group The Netherlands B.V. staat aan de Maassluisstraat 2, 1062GD in Amsterdam. Het is een keurig mooi kantoorpand, ik vind het bijzonder dat je goed moet zoeken naar de bedrijfslogo’s. Deze zitten niet groot aan de gevel bevestigt en staan ook niet groot op het dak maar ze zijn bescheiden bevestigd op de roestvrijstalen adreszuil bij de hoofdingang. De hoofdingang maakt op mij ook een hele gemoedelijke indruk voor een hoofdingang van een wereldcocern. Er staan gezellig kris kras verspreid een twintigtal fietsen voor de hoofdingang waaronder een aantal vrolijke meisjesfietsen met grote plastic manden erop en één fiets met een kinderzitje. Dit zul je denk ik in een ander land niet snel aantreffen voor de hoofdingang van een Sanoma hoofdvestiging.