blog placeholder

De website startpagina.nl is opgericht in 1998 door Durk Jan de Bruin. Durk Jan heeft de startpagina in eerste instantie alleen gemaakt voor zijn vader. Zijn vader had namelijk net een internetaansluiting en had erg veel moeit om zijn weg te vinden op internet. Om het zijn vader makkelijk te maken besloot Durk Jan  een online linkboek voor zijn vader te maken. Al heel snel bleken heel veel mensen het een hele handige pagina te vinden en werd Durk zijn website startpagina.nl een groot succes. Er melden zich vervolgens veel vrijwilligers spontaan aan om te helpen bij het opzetten van de dochterpagina’s. Durk Jan hield bewust al die tijd de schijn op dat hij puur uit liefhebberij aan zijn website startpagina.nl werkte. Daarom waren heel veel mensen graag bereid om zijn startpagina als hun startpagina in te stellen. Dit zorgde mede voor de enorme groei. Ook gaf Durk Jan  aan dat hij het hem niet voor het geld te deed en dat hij niet van plan was zijn startpagina.nl te verkopen.

www.startpagina.nl

Op de homepage van Startpagina.nl kun je de volgende hoofdrubrieken vinden, ik heb ze hier voor je op alfabetische volgorde neergezet; 18+, Abonnementen, Alleswetenover…, Argewebdomeincheck, Auto/Motor, AutoTrack.nl, Banken, Beauty, Beurs/Beleggen, Cadeaus, Communities/Chat, Computers/Software, Consumenten, Contacten/Dating, Dagelijks, Daghoroscoop, Digitalefotografie, Elektronicawinkels, E-mail, Eten/Drinken, Film, Filmpjes, Gesprek van de dag, Gezondheid, Gratis/Korting, Gsmwijzer.nl, Het weer van nu, Hotels, Humor/Leuk, Internet, Kaarten, Kieskeurig.nl, Kleding/Mode, Laatste nieuws, Last minutes, Leenrente, Lenen, Loterijen, Markten, Mobiel/Simonly, Mobiel en abonnement, Muziek, Nieuw in ons netwerk, Nieuws, Nieuwsbrieven., Opleidingen en taal, Ouders/Kinderen, Poll, Prikborden, Radio, Recept van de dag, Route/Verkeer, Schoenen/Laarzen, Spaarrente, Sparen, Spel computers en games, Spelletjes Sites, Sport, Startpagina, Startpagina info., Startpagina nieuwsbrief, steunt, Supermarkten, Televisie, Topspelletjes, Tweedehands, Uitgaan/Tickets, Vacatures, Vakantie, Vakantiediversen, Vakantiehuizen, Vakantieparken, Vergelijken, Vergelijk providers, Verkeersinformatie, Verzekeringen, Video, Video’s, Vliegtickets, Weblogs, Weekhoroscoop, Winkels/Boeken en cd´s, Winkels/Warenhuizen, Wintersport, Wonen, Woningen/Huizen, Woonwarenhuizen, Zoeken, Zoeken in alle 6087 dochters, Zoekmachines, Zoek op overzicht, Zoekvrienden, Zorgverzekering2012.

iPad

Verkoop startpagina.nl:
Durk Jan wist echter precies waar hij mee bezig was en in april 2000 verkocht hij startpagina.nl voor ongeveer ongeveer 13,5 miljoen euro aan het uitgeversconcern VNU. Een aantal vrijwilligers van startpagina dochters pikten dit niet en wilden ook delen in de opbrengst. Uiteindelijk kregen alle vrijwilligers een winstdeling van ongeveer 450 euro per persoon en konden hun pagina voortzetten in de nieuwe samenwerking met VNU. Twee vrijwilligers van dochterpagina’s hebben na de verkoop aan VNU concurrent Startkabel.nl opgericht. Nog steeds zijn er op internet vele klonen van Startpagina te vinden, die bijna allemaal door vrijwilligers worden bijgehouden. Geen van alle echter hebben ze het succes van Startpagina weten te benaderen.

Smartphone

Huidige eigenaar startpagina.nl:
De huidige eigenaar van Startpagina.nl is het Finse uitgeverijconcern Sanoma Oyj, beter bekend als Sanoma Media, die in 2001 de tijdschriftendivisie van VNU en Ilse Media over heeft genomen. De naam “Sanoma” betekent “bericht” in het Fins. Wereldwijd werken er zo’n 20.000 werknemers voor Sanoma Oyj. Sanoma Oyj heeft een omzet van ca. 3 miljard euro. Het bedrijf is genoteerd aan de effectenbeurs van Helsinki.