blog placeholder

Een paar maanden geleden raakte ik mijn baantje kwijt. Ik ging stage lopen, maar kreeg daar geen vergoeding voor en ondertussen waren er ook nog rijlessen die betaald moesten worden. Uiteindelijk was ik blut. Geïnspireerd door het boekje ‘Leven van €1 per dag’ van Kath Kelly ging ik ook van dat bedrag leven. En zo heb ik deze tips bedacht om ook anderen met weinig geld te helpen.

  1. 1. Neem overal je studentenpas mee naartoe. Op veel plekken krijg je korting.
  2. 2. Als je bij een gelegenheid als een verjaardag geen geld wilt vragen omdat het zo onpersoonlijk is (of als mensen je om die reden geen geld willen geven), vraag dan om cadeaubonnen. Deze kun je op het moment dat jij iets nodig hebt uitgeven en je loopt niet het gevaar dat je het geld aan iets anders uitgeeft dan waar het voor bedoeld is.
  3. 3. Maak een lijstje met wat je echt nodig hebt en een lijstje met dingen die je graag zou willen hebben. Zo bewaar je het overzicht om makkelijker creatieve oplossingen te kunnen verzinnen en heb je meteen een lijstje klaar liggen voor je verjaardag of Kerstmis.
  4. 4. Zoek je kamer goed door naar kleingeld. In die ene oude spaarpot kan zomaar nog een paar cent zitten en alle beetjes helpen als je blut bent.
  5. 5. Vallen je oordopjes bijna uit elkaar? Een plakbandje kan wonderen doen. Wikkel het om de zijkant en je oortjes kunnen nog weken mee.
  6. 6. Ruim je kamer op en verkoop dingen die je niet meer nodig hebt op een rommelmarkt/Marktplaats. Geen zin om met een kleedje in de kou te gaan zitten? Vraag dan je broertje/zusje of iemand anders om het voor je te doen en regel dat je een klein deel van de opbrengst krijgt.
  7. 7. Uitgaan hoeft niet duur te zijn. Je kunt van tevoren met jezelf afspreken om de hele avond maar één drankje te kopen. Mocht je niet graag dorst willen lijden dan kun je altijd nog ergens op de wc onder de kraan gaan hangen of zelf een klein flesje drinken mee naar binnen smokkelen.
  8. 8. Heb je geen geld en wil je wel sporten? Stel samen met je vrienden een playlist op met alle foute zomerhits waarvan iedereen het bijbehorende dansje kent en ga dansen. Zo ben je sportief bezig en je ligt gegarandeerd in een deuk.
  9. 9. Regel dat je samen met een vriend/vriendin ergens op kunt passen. Zo kun je geld verdienen terwijl je een filmavond houdt.
  10. 10. Studeer je? Kijk dan op studentsonly.nl of je iets voor hen kunt betekenen. Op die site staan namelijk samenvattingen van boeken en je kunt ook een lijst zien met boeken waarvan zij graag een samenvatting zouden willen hebben. Kijk of één van jouw boeken ertussen staat en bied je aan. Zo kun je leren voor je tentamen en geld verdienen tegelijk.