blog placeholder

Toen ik vanavond mijn 500ste artikel plaatste drong het meteen tot mij door, shit, 500 artikelen in anderhalve maand tijd is toch wel een mijlpaal. Maar omdat ik nu aan artikel 501 toe ben maak ik van dit artikel een opsomming van alles waar het getal 501 voor staat.

501

Levi 501:
De officiële naam van deze beroemde spijkerbroek is de Levi 501 maar hij wordt tegenwoordig meestal aangeduid met Levi’s 501 en soms als Levis 501. De Levi 501 spijkerbroek is wereldberoemd geworden omdat het de eerste spijkerbroek was die als voorgewassen en dus verbleekte jeans op de markt werd gebracht. Dit was het resultaat van een gewaagde marketing campagne waarin één winkel een dubbele hoeveelheid jeans bestelde die, in tegenstelling tot wat gebruikelijk was, als voorgewassen gebleekte jeans op de markt werd gebracht. Gelukkig voor de assistent manager van de winkel, George Crosby, die het bedacht had waren de broeken in no time uitverkocht. Naar aanleiding van dit succes bracht Levi Strauss & CO de voorgewassen gebleekte jeans een paar maanden later nationaal en internationaal op de markt en zorgde het voor een wereldwijd verkoopsucces wat tot op d dag van vandaag voortduurt.

501

Radio 501: http://www.radio501.nl/
Radio 501 is een internet radiostation dat zijn uitzendingen verzorgd vanuit Hoorn. Radio 501 is gevestigd aan de rand van de Hoornse binnenstad en het leuke van Radio 501 is dat ze iedere maand op vrijdagavond open huis houden. Iedereen die geïnteresseerd is in het radiovak is dan van 18.00 tot 24.00 van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

501

Het jaar 501:
De belangrijkste gebeurtenis in Europa in het jaar 501 is dat Koning Gundobad met behulp van de Visigoten zijn rivaliserende broer Godisil verslaat en vervolgens zijn gevangengenomen broer laat doden in een Ariaanse kerk waardoor Gundobad alleenheerser wordt over het Bourgondische Koninkrijk.

501

Teletekst pagina 501:
Teletekst pagina 501 is voor iedereen die zich bezighoud met valutahandel en beleggen een hele belangrijke pagina. Het is namelijk de Financiële startpagina van Teletekst. Vanaf hier kun je doorkiezen naar pagina 506 met het Conjunctuur van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), naar pagina 520 met de AEX index en de Midkap index voor de aandelenkoersen, pagina 521 voor de koersen en overige fondsen, pagina 524 en 525 voor het overzicht van de beleggingsfondsen en pagina 543 voord advieskoersen voor vreemde valuta.

501

Landcode 501:
501 is de landcode van Belize. Belize is een Centraal-Amerikaans land grenst aan Mexico en Guatamala. De hoofdstad van Belize is Belmopan met ongeveer 6800 inwoners maar de grootste stad van Belize is Belize City met 54.000 inwoners. De belangrijkste bezienswaardigheden van belize zijn het Barrièrerif van Belize (dit is het langste barrièrerif op het noordelijke halfrond en het tweede na het Australische Groot Barrièrerif), de oude Mayastad Caracol dat in het Chiquibul Woudreservaat met zijn indrukwekkende natuur ligt en het grote complex van Maya ruïnes van Xunantunich.

501

501 darten:
Darten is het bekende spel waarbij je metalen pijltjes in een rond bord, onderverdeeld in vakjes met punten, moet werpen. Het 501 darten is bekendste variant van het spel en wordt internationaal in wedstrijdverband gespeeld. Bij het 501 darten krijgt iedere speler bij aanvang 501 punten en moet hij door met zijn tegenstander om de beurt 3 pijltjes te werpen zoveel punten halen totdat hij de 501 punten precies heeft weggespeeld. Degene die de 501 punten het eerste precdies heeft weggegooid is de winnaar van de pot.

501