blog placeholder

Hallo,

Ik ben nieuw hier en het leek mij leuk om te beginnen met mijzelf voor te stellen.

Mijn naam is Christel Dalhuisen. 

Ik ben 25 jaar en ik woon sinds januari in Leek (Groningen). 

En sinds een maand ben ik afgestudeerd aan mijn studie diermanagement met mijn major in wildlife. En dat is waar het ik het over wil hebben.

Mijn hele leven ben ik al dol geweest op dieren. Als kind wou ik dierenarts worden of wonen op een boerderij. Ik ben dan ook opgegroeid in een huidhouden met veel dieren. Later is alles toch een beetje anders gelopen. Ik bleek uit te blinken in economie en wiskunde en dacht dat ik daar maar wat mee moest doen. Nou dat had ik fout gedacht… 

Uiteindelijk heb ik nu een diploma voor paraveterinair op zak en een diploma als wildlife manager. 

Tijdens mijn studie ben ik op mooie en bijzondere plekken geweest. Zo heb ik onder andere een half jaar onderzoek gedaan naar schorpioenen in Zuid-Afrika en 4 maanden gevist in Canada op zoek naar een bijna uigestorven vissoort. Het is echter niet alleen rozengeur en manenschijn, het leven van een wildlifer. Zo heb ik tijdens een onderzoek in Polen een val van 7 meter gemaakt toen een trede van een ladder naar een kijkhut doormidden brak… Maar ik heb veel geluk gehad. Ik had niks gebroken en 2 dagen later stond ik op krukken in het veld. Ondanks dat ik nik gebroken had, bleek achteraf wel dat ik mijn kruisband deels gescheurd had. Heb dus met behoorlijk wat pijn gelopen. Maar het werk ging gewoon door. Het was nog tijdens mijn studie en ik moest en zou mijn studiepunten halen. Dus toen ik een paar weken later nog een week in een tentje op Texel moest kamperen en alle werkzaamheden moest doen, heb ik dat ook gedaan, op mijn krukken en wel. 

Ik heb dus het een en ander van de wereld gezien en allerlei leuke dingen gedaan met dieren en alles. Maar nu…

Vorige jaar zomer ben ik behoorlijk ziek geweest en ging ik over het leven nadenken. Wat wou ik nou eigenlijk? Toen bedacht ik mij dat ik ook wel liefde en alles in mijn leven wou. Toen heb ik mij maar ingeschreven op een Christelijke datingsite. Daar heb ik een leuke man gevonden die uit een vorige relatie 2 kinderen heeft. 

Een half jaar later ben ik afgestudeerd. Woon ik samen met die leuke man. Ben ik partime stiefmoeder en momenteel werkloos.

Dus van sensatiezoeker die de hele wereld over reist ben ik een soort huismama geworden. 

Het is raar. Maar voor nu vind het eigenlijk wel prima. Maar het begint mij allemaal wel weer te kriebelen. Ik had mij een toekomst voor ogen gezien waarbij ik en mijn levenspartner samen aan het werk zouden zijn om de wereld en met name de dieren te redden en dan kinderen te krijgen en die dan half in de jungle groot te brengen. Zoiets dan. Maar niet  zoals dit. Ik ben ineens een burgelijke huisvrouw. We zullen zien wat het leven mij brengen gaat…