blog placeholder

>Het elfde sterrenbeeld in de Westerse astrologie is de Waterman. Het begint van 21 januari tot en met 19 februari. Dit sterrenbeeld wordt vertegenwoordigd door de planeet Uranus, gerelateerd aan zaken als bewustwording en omwentelingen.

Mensen met dit sterrenbeeld bezitten fundamenteel sterke en aantrekkelijke persoonlijkheden. Zij vallen in twee principetypes: één verlegen, gevoelig, zacht en geduldig en de andere spontaan en levendig. Algemene positieve karaktereigenschappen zijn vriendelijk, humanitair, eerlijk, loyaal, origineel, onafhankelijk en intellectueel. Negatieve eigenschappen zijn onhandelbaar, tegenstellend, pervers, onvoorspelbaar, afstandelijk en zijn niet goed in contact met hun emoties. Ze houden van gezelligheid, goede gezelschappen, vechten voor een reden, plannen voor de toekomst en het gedachte van het verleden. Ze vinden vage beloftes, diepe eenzaamheid, imitaties, de ‘ordinair’ en idealistisch zijn niet leuk.

Beide types zijn vastberaden en krachtig op hun eigen manieren en hebben sterke overtuigingen. Zij hebben een brede visie die diverse factoren in een geheel brengt, en kunnen beide kanten van een argument zien zonder aarzeling. Vervolgens zijn zij onbevooroordeeld en verdraagzaam van andere standpunten. Dit is omdat zij de geldigheid van het argument kunnen zien, zelfs als zij het niet zelf goedkeuren. Zij zijn bijna altijd intelligent, beknopt, duidelijk en logisch. Velen zijn sterk fantasierijk en intuïtief. Ze zijn in staat veel in te zetten aan een kwestie tot het punt van uitputting en zelfs riskeren ze daardoor hun gezondheid te schaden. Zij houden niet van bemoeienis, behalve als het goed bedoeld is, en zullen het slechts onder hun eigen voorwaarden goedkeuren.

Als het gaat om persoonlijke relaties staan ze soms neerbuigend tegenover anderen. Zodra zij echter besluiten dat iemand van hun vriendschap of liefde waardig is, kunnen zij geestelijke aantrekkelijkheid op hen uitoefenen en zullen zelf standvastige vrienden of minnaars worden, klaar om alles voor hun partners te offeren en gelovig te zijn aan hen voor het leven. Nochtans zijn zij emotioneel gezien soms teleurgesteld omdat hun eigen hoge persoonlijke idealen soms te veel eisen van anderen stellen. Als zij worden bedrogen is hun woede vreselijk. Indien ontgoocheld, vergeven zij niet. Ze presteren het best in groepsprojecten, op voorwaarde dat zij een belangrijk deel in hen worden erkend. Zij hebben een gevoel van eenheid met de aard van een kwestie en een wens voor kennis en waarheid die hen tot bewonderenswaardige wetenschappers, vooral astronomen en historici maakt. In extreme gevallen zijn hun gebreken fanatieke excentriciteit, eigenzinnig egotisme, bovenmatig detachement en een neiging om van het leven en de maatschappij terughoudend te zijn en een tendens naar hun mening uiterst dogmatisch te zijn.