blog placeholder

Waarom is het leven zo belangrijk voor een mens en het grote geheel?

Wij mensen vinden een mensenleven het meest waardevolle wat er is. Maar waar baseren we dat eigenlijk op? Wat betekend een mensenleven in het grote geheel? Wat is dat grote geheel, hoe groot is het en hoe kun je controleren of dat grote geheel ook werkelijk bestaat?

Wat betekend een mensenleven in het grote geheel?
Op de vraag “Wat betekend een mensenleven in het grote geheel?” zijn drie antwoorden mogelijk namelijk alles, iets of niets. Welk van de drie antwoorden goed is hangt af van de persoon die de vraag stelt. Als de persoon die de vraag stelt gelooft dat een mens invloed heeft op het grote geheel komen de antwoorden alle en iets in aanmerking als het juiste antwoord. Als de persoon die de vraag stelt gelooft dat een mens geen enkele invloed heeft op het grote geheel is het antwoord niets het juiste antwoord.

Wat is het grote geheel?
Iemands idee van het grote geheel wordt bepaald door alles wat hij gezien, gehoord en gelezen heeft. Het grote geheel is dus voor ieder mens anders. Dit betekend dat voor ieder mens een mensenleven in het grote geheel een andere betekenis heeft.

Hoe kun je controleren of dat grote geheel ook werkelijk bestaat?
Het is niet mogelijk om te controleren of het grote geheel ook echt bestaat.

Hoe ziet mijn grote geheel eruit?
Mijn grote geheel is een idee wat ik van de werkelijkheid heb gevormd in mijn hoofd. Als ik mijn grote geheel probeer te beschrijven doe ik dat aan de hand van een spiralizerende gedachtenreis. Deze spiralizerende gedachtenreis begint boven België waarbij ik België als een gevoel ervaar op basis van een aantal werkelijke ervaringen die ik in mijn leven in België heb gehad. Ik reis verder via Luxemburg, Duitsland en Zweden waar hetzelfde voor geldt. Dan spiralizeer ik via Schotland, waarvan ik sinds kort pas weet dat dit land net zo noordelijk ligt als Noorwegen, naar Engeland waarbij mijn gevoel voor Schotland en Engeland is gevormd door reisverhalen van bekenden en door diverse media uitingen. Dan spiralizeer ik over Frankrijk, Zwitserland, Slowakije, Tsjechië naar Polen  waarbij ik boven die landen weer een gevoel ervaar op basis van een aantal werkelijke ervaringen die ik daar in mijn leven gehad heb. Dan spiralizeer ik via Finland over de Noordpool naar Canada over Amerika naar Zuid-Amerika waarbij ik tot aan Brazilië het gevoel voor deze gebieden ervaar dat ik daar door reisverhalen van bekenden en door diverse media uitingen bij heb gekregen. Boven Argentinië blijf ik wat langer hangen omdat ik daar heel veel bijzondere persoonlijke ervaringen heb meegemaakt en daar een heel mooi en sterk gevoel bij heb. Dan spiralizeer ik met een noodgang over Afrika en Azië en vlieg zonder Australië en de Zuidpool aangedaan te hebben de ruimte in waarbij ik beelden van de aarde voor me zie die ik voor de televisie heb gezien gefilmd vanuit een ruimtestation. Dan spiralizeer ik door ons zonnestelsel de Melkweg in en na een paar spiralizerende rondgangen door onze Melkweg spiralizeer ik het oneindig spiralizerende heelal in tot ik er mee stop om weer wat anders te gaan doen.

Heeft de mens invloed op het grote geheel?
Uit de bovenstaande beschrijving van mijn grote geheel blijkt dat het grote geheel alleen bestaat in de gedachten van een mens. Omdat je zelf deze gedachten produceert ben je dus zelf de maker van het grote geheel waar je in leeft. Omdat je zelf de baas bent over je gedachten heb je dus invloed op het grote geheel, sterker nog, het grote geheel bestaat niet zonder jou. Dit is dus de reden dat een mensenleven zo belangrijk is, zonder levende mensen bestaat het grote geheel niet.