blog placeholder

Het aanschaffen van een horloge kan een moeilijke opgave zijn, vooral voor mannen. Er is zoveel aanbod dat je door de bomen het bos niet meer ziet en de prijzen kunnen behoorlijk verschillen. Twee redenen waarom veel mannen hier tegenop zien en dan maar een nieuw horloge voor hun verjaardag vragen. Dat bespaart immers een hoop moeite!

Maar het risico hiervan is natuurlijk ook dat je een horloge krijgt wat je eigenlijk niet zo mooi vind. Wil je zelf een horloge uitzoeken maar weet je niet waar je moet beginnen? Om de keuze wat makkelijker te maken staat hieronder een overzicht van goede merken voor elk budget.

Het neusje van de zalm

Ga je voor echte kwaliteit en maakt het je niet uit hoeveel je hiervoor moet betalen? Is een horloge voor jou een statussymbool? Dan kies je natuurlijk voor een Rolex, Breitling of Cartier horloge. Deze zeer exclusiever merken kosten je minimaal 2000 euro, maar gaan wel je levenlang mee.

De minder gezegenden onder ons die toch een zeer goed horloge willen moeten zeker een kijkje nemen bij de Seiko herenhorloges. Dit Japanse merk is de uitvinder geweest van het quartz horloge en staat nog steeds bekend als een van de beste merken. Een andere goede optie is het Nederlandse merk TW Steel, wat bekend staat om zijn oversized horloges. Een horloge bij deze merken kost je nog steeds al gauw 350 tot 500 euro.

Waar voor je geld

Is een goede prijs-kwaliteit verhouding voor jou het belangrijkst? Dan zit je goed bij merken als Breil, Dolce & Gabanna (geproduceerd door Seiko) en Hugo Boss. Deze merken bieden een zeer divers, maar altijd stijlvol assortiment tegen zeer schappelijke prijzen. Je bepaalt bij deze merken zelf hoeveel je uitgeeft, maar de gemiddelde prijs ligt rond de 250 euro.

Op een strikt budget

Heb je niet zo veel geld te besteden? Of koop je liever meerdere goedkope horloges dan al je geld aan één duurdere uit te geven? Ook voor jou zijn er goede horlogemerken te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens bij Esprit, MEXX of Diesel. Deze (kleding)merken bieden ook een ruim assortiment aan horloges die ook nog eens met de laatste trends meegaan. Het moet je zeker lukken om bij deze merken voor ongeveer honderd euro een mooi horloge te vinden.

En zo zie je maar weer, zolang je maar weet in welke prijsklasse je op zoek bent, is het uitzoeken van een horloge niet zo heel moeilijk. Door je zoektocht te beperken tot een paar merken raak je niet overweldigd door het grote aantal opties en vind je zeker weten een horloge dat bij jou past!