blog placeholder

Via datingsites vind je wellicht de partner van je dromen. Toch is een goed begin niet altijd het halve werk. Want eenmaal aan de man/vrouw, wil je toch ook dat deze prille relatie een lang leven beschoren is. Enkele tips.

Datingsites zijn hot en hip en schieten als paddenstoelen uit de grond. Relatieplanet en Lexa zijn daar enkele voorbeelden van. Na inschrijving van je profiel waarin je o.a. je voorkeuren, bezigheden en eigenschappen weergeeft en natuurlijk een foto, kun je aan de slag.

Je zoekt op de site naar een persoon waarvan jij vindt dat hij/zij prettige eigenschappen heeft waarvan je denkt dat ze goed bij je passen. Of iemand waarmee je je kunt identificeren, of waar je dezelfde interesses mee deelt. Alleen jíj bepaalt wat jou in een ander aantrekt.
Als je na enige tijd succes hebt geboekt, na één of meerdere afspraakjes, kun je aan je beoogde “relatie” beginnen. Toch is een goed begin niet altijd het halve werk. Want eenmaal aan de man/vrouw, dan wil je toch ook dat deze vriendschap een lang leven beschoren is.

Onderstaand volgt een aantal tips als basis voor een langdurige relatie.

 • Laat de ander weten dat jij er voor hem/haar bent. Dit kan door toegefelijk te zijn en vlugger foutjes te vergeten dan bij anderen. Je bent er om elkaar te helpen. Dus niet om elkaar steeds op zijn/haar fouten te wijzen.
 • Als je voor jezelf kunt zorgen als je kwetsbaar bent, kun je je in een relatie echt geven. De relatie wordt dan tevens intenser.
 • Laat weten aan de ander wat je bezig houdt. Waar houd je van, welke politieke voorkeur heb je, of wat vind je leuk of juist helemaal niet? Wat zijn je gedachten en gevoelens? Door een kijkje te geven in het binnenste van jezelf laat je aan elkaar zien wat je te bieden hebt. Een interessante zoektocht!
 • Indien je positief bent ingesteld, zal dat zijn weerslag ook hebben op relatie. Dit geldt ook voor negatieve instelling. Lach regelmatig. Vermijd dus negatieve gedachten. Hou jezelf op zowel mentaal als geestelijk vlak gezond. Neem alles niet te ernstig en probeer dingen ook eens van een andere kant te bekijken!
 • Behoudt je eigenwaarde door ook je eigen dingen te (blijven) doen. Doe daarnaast gezamenlijk dingen als het maken van een boswandeling of een avondje uit. En het is heerlijk om daar later weer over te praten, bijvoorbeeld ´s avonds op de bank.
 • Echte liefde betekent dat je meer bent dan iemand anders. Sta open voor de liefde van je partner en geef deze terug.
 • Zorg voor aanraking. Niet alleen voor de seks, maar op willekeurig moment. Door jullie verbondenheid is een knuffel, een aai of een warm lach een bevestiging van jullie samenzijn.
 • Geef elkaar af en toe onverwacht een bijzonder kadootje, als teken van liefde. Een parfum, een bosje bloemen of het geliefde drankje.
 • Blijf jezelf verzorgen, ondanks dat je er zeker van bent dat het tussen jullie wel snor zit. Dat zorgt voor jullie beiden voor een positief gevoel.

  Het gaat om wederzijds respect, het beste in de ander bovenhalen en veilige gebaren die het signaal afgeven dat je om je partner geeft en dat je deze graag bij je hebt en vice versa natuurlijk.
  En nu nog even in praktijk brengen! Succes!