blog placeholder

Deze maand zal je kind glimlachen en proberen verschillende geluidjes te maken. Moedig je baby aan om deze geluidjes te maken en praat vaak tegen hem. Als je je baby op zijn buik ligt, kan hij al zijn hoofd optillen en steeds langer omhoog houden. Baby’s van deze leeftijd vinden het leuk om met speelgoed te spelen dat verschillende geluiden maakt, verschillende kleuren en vormen heeft. Dit alles zal bijdragen om de zintuiglijke vermogen te ontwikkelen.

Baby’s rond drie maanden kunnen vaker gaan spugen omdat ze te veel eten hebben gekregen of hun lichaam het eten nog niet goed kan verwerken. Gewoonlijk is er geen reden om zorgen te maken, dit komt erg vaak voor bij baby’s. Zolang je kind goed blijft groeien en op gewicht is, hoef je je geen zorgen te maken. Hoe ouder je baby wordt, des te minder last zij krijgen van dit probleem. Ook zal je baby binnenkort zich om gaan draaien. Het is dus om aan veiligheid in je huis te denken. Laat je baby niet zonder toezicht op commodes, bedden of banken alleen liggen! Wanneer je het niet verwacht zal je baby zich voor het eerst omdraaien.

Zolang je baby nog geen vier maanden of ouder is, is het niet nodig om zijn voeding aan te passen met water, sap en vast voedsel. Beetje water geven kan geen kwaad bij warm weer, maar dan geen kraanwater. Soms doen ouders vast voedsel in het flesje om de baby langer te laten slapen. Dit is niet nodig.  Door middel van borst- of flesvoeding krijgen baby’s alle voeding die zij nodig hebben. Inmiddels is je baby gewend geraakt aan een vast voedingspatroon. Een baby van drie maanden oud drinkt ongeveer 150-180 ml borst-of flesvoeding om de iedere 3 of 4 uur.

Je moet beseffen dat baby’s heel erg verschillend kunnen zijn en dat de ene baby veel drukker kan zijn dan de andere. De ene baby wordt snel druk, raakt snel geïrriteerd en hebben meer aandacht en verzorging nodig terwijl je bij de ander geen kijken naar hebt. Wanneer een baby rustig is, is het niet nodig om een speen te geven.

Je baby leert van de omgeving en van jou. Wanneer je baby zich veilig en geliefd voelt leert je kind je te vertrouwen. Sla je baby nooit, schreeuw nooit en schud hem zeker niet door elkaar, ook niet als je gefrustreerd of geïrriteerd bent. Dit kan je kind ernstige schade toebrengen.

Ook zal je baby de eerste inentingen krijgen. Dit is belangrijk omdat je baby dat ingeënt is tegen ernstige ziekten. Je baby kan wat last krijgen van bijwerkingen maar dat veel mee in vergelijking met de echte ziekte waarvoor je baby beschermd wordt.