blog placeholder

Neanderthalers zijn een soortgenoot van de Mens in het geslacht Homo, deze zijn uitgestorven rond 40.000 jaar geleden en herkent zijn verwantschap aan de moderne mens. Neanderthalers zijn over het algemeen geclassificeerd door Paleontologen als het soort Homo Neanderthalensis. Een minderheid is van mening dat deze een ondersoort zijn van de Homo Sapiens.

                                           Neanderthals aan het werk

De Neanderthal Genome Project publiceerde artikelen in de jaren 2010 en 2014, waaruit blijkt dat Neanderthalers hebebn bijgedragen aan het DNA van de Moderne Mens, de gelijkenis is 99.5 %. Onder de Europeesche en Afrikaanse Populatie ontstaat een nieuwe soort genoot doormiddel van Inter-Breeding – Kruising.

De Species is vernoemd naar één van de eerste plaatsen waar de fossielen werden ontdekt in de 19e Eeuw. Ongeveer 12 kilometer ten Oosten van Düsseldorf, Duitsland in de Feldhover Cave gelegen op de Vallei Neander River Dussel’s.

Neanderthaler Schedels werd voor het eerst gevonden in Engis Caves, France het gebied wat nu Belgie is sedert 1829. Zowel voor de type Specimen ontdekkingen in een Kalksteengroeve in de Neander Vallei van de Erkrath bij Düsseldorf in Augustus 1856, drie jaar voordat Charles Darwin’s On The Origin of Species was gepubliceerd.

     Neanderthaler Schedel gevonden in Europe  Neanderthaler Schedel gevonden in Europe

Epigenetics

In April 2014 heeft men een eerste kijk in de Epigenetics van de Neanderthalers, deze werd bereikt met de publicatie van de volledige DNA Methylation van de Neanderthaler en de Denisovan. De gereconstructueerde DNA Methylation Map stond de Wetenschappers toe om de activiteit niveaus van Genen gedurende de Neanderthaler Genome te vergelijken met de Moderne Mens. Één van de belangrijkste bevindingen gericht op het onderdeel Morphology van Neanderthals. Gokhman heeft bevonden dat de veranderingen in de activiteit van het HOX Cluster of Genes echter veel van de Morfologische Verschillen tussen Neanderthalers en de Moderne Mens hebben, waaronder kortere Ledematen, Botten en Gebogen Houdingen hebben.

Vroegere artistieke reconstructies presenteerde Neanderthalers veelal als Beestachtige Wezens, met nadruk op de Ruwe Beharing en een Donkere Huidskleur. Meer recente reconstructies erkennen dat als gevolg van de Evolutie in de Europeese Afkomst in de Latitude van de Aarde (Wereldbol – Planeet). Er is reden genoeg om te geloven dat de Neanderthaler een Lichte Huidskleur heeft en Méér Gezichts Vermogen heeft dan de Moderne Mens. Archeologische bewijzen tonen aan, dat deze door Spraak en Tools Communniceren.

                                              Neanderthaler aan het werk

Moustrian Tools die in Europa zijn gevonden werden duidelijk gemaakt door Neanderthalers en dateren tussen de 600.000 en 40.000 BP. Sommige assemblages, namelijk die van Pech de l’Aze, inclusief uitzonderlijk kleine punten, deze zijn opgesteld volgens de Levallois Techniek, onder andere de Core Types, waardoor sommige onderzoekers suggereren dat deze Flakes profiteren van een grotere grijpkracht in handen van de Neanderthaler.

Mousterian Tools werden ook geproduceerd door de Moderne Mens. In de Levant bijvoorbeeld de geproduceerde assemblages door de Neanderthaler, deze zijn niet te onderscheiden van die  die door de Moderne Mens zijn gemaakt. Het kan een voorbeeld zijn van een acculturatie van de Neanderthalers door de Moderne Mens. In Europa verschijnt de éérste Mousterian Industrie 200.000 BP en de Moderne Mens van het Qafzeh type mens verschijnt in de Levant nog 100.000 jaar later.

Mogelijke varianten zijn Denticulate, Charentian (Ferrassie & Quina) genaamd aan de Charente Regio. Typisch zijn de Archeulean Tradition de MTA – Type A en Type B. De Industrie ging verder naast de New Chätelperronian Industry gedurende de 45.000 – 40.000 BP Periode.