blog placeholder

Zomaar, zonder gewoon(te)

Zoveel vragen, zoveel antwoorden. Urenlang aan school gezeten, de vragen naderhand waren vragen waar ik geen antwoord op wilde. De vragen van de docenten, de vragen van de leerlingen. De vragen over een hoop, de vragen over een cyclus. De hoop, de hoop en de cyclus in een wereld met MBP. Verwarring, manipulatie en bedrog, een scheiding tussen een leven dat hier niet meer wilde zijn en een leven dat maar door ging op een ontembare kracht. Een uitputting, een race tegen een mens, een afschuw, een walging, een houden van, een race samen, met, tegen en voor mijn moeder…

 

 

 

Münchausen by Proxy

Münchausen by Proxy is een (ernstige) vorm van mishandeling. Veelal zijn kinderen het slachtoffer en is de moeder de dader. Maar ook de vader, andere familieleden, hulpverleners kunnen dader zijn aan deze manipulatieve mishandeling.

De daders hebben een ziekelijke behoefte aan aandacht en gebruiken hiervoor andere mensen. Zij zorgen ervoor dat een persoon ziek is (of zich zo voelt) en de betreffende dader zo veel aandacht krijgt van andere mensen. Veelal willen de daders de aandacht van medisch personeel en hebben zij hier eerder een positieve ervaring mee gehad waarbij ze zich begrepen voelde en zoeken zij deze ervaring steeds opnieuw op om dit positieve gevoel te behouden.  


Veelal zijn de daders moeders welke hun kind als slachtoffer gebruiken. Deze vorm van kindermishandeling is veelal moeilijk op te merken. De dader is bezorgt en naar de buitenwereld een ‘goede moeder’, welke het beste met haar kind voor heeft. Het lijkt of het kind altijd wat mankeert maar in werkelijkheid is er helemaal niets met het betreffende kind aan de hand maar zorgt de moeder ervoor dat het lijkt alsog er iets mis is. Het probleem wat er mis is ligt bij de dader.

De manipulatie van zo’n dader is overweldigend en de dader zal overal een antwoord op klaar hebben. Niets zal er op wijzen dat er iets mis is met de zorg over het kind en met de omgang tussen de moeder en het kind.

Nadat een kind ‘geneest’ als het bij zijn moeder is weggehaald is het duidelijk dat het om een MBP dader ging. Echter is het aantonen van MBP erg moeilijk het is niet tot nauwelijks te bewijzen. Al is het op film vastgelegd MBP daders zullen het ten alle tijden ontkennen. Zij zijn een lieve zorgzame moeder en hebben niets met deze gruwelijkheden te maken, ze willen dat hun kind ‘beter’ wordt!

Vaak heeft het kind vele medische klachten, psychisch of lichamelijk.Vaak gaan deze klachten niet over door (reguliere) behandelingen of er komen steeds weer andere symtomen en/of klachten bij welke behandeld dienen te worden. De klachten vormen een ongewoon beeld en het geschetste beeld komt veelal niet overeen met ‘standaard’ zichten op ziektes.

De daders kunnen om de behoefte aan aandacht te vervullen erg ver doorslaan in hun daden zoal kunnen de daders er voor zorgen dat bepaalde symtomen verergeren of opkomen. Ze maken brandwonden, schaafwonden en andere wonden. Ze vergiftigen hun kind, slaan of bedreigen hun kind. Ondervoeding komt ook niet zelden voor, verwaarlozing en het negeren van het kind behoren ook bij MBP.

Münchausen by Proxy omvat een heel groot gebied van alle soorten mishandeling veelal gebruiken deze daders namelijk al het mogelijk wat in handbereik ligt !

 

 

 

Jarenlang gestreden, gesteund en hulp gekregen, gelachen om mijn eigen domheid. De puber in mijzelf, een eigenzinnige en voornamelijk eigenwijze meid die het allemaal wel zou redden. Tot het moment dat het mij te lang begon te duren om hulp te blijven vragen om iemand wie ik helemaal niet was.

Als je mij echt zou kennen zul je weten dat…

 Ik ziek word gemaakt door mijn moeder…

 

 

 

Vervolg volgt.