Een super leuke relatie, dat is wat jullie hadden, jullie vonden elkaar alles, waren vaak bij elkaar en hielden super veel van elkaar. Dacht jij, want uiteindelijk heeft hij of zij het uitgemaakt. Of het nou goed is uitgepraat, of er een rot smoesje is gebruikt, het een lange relatie is geweest of een korte, het is altijd even vervelend. Want voor de ander kan het wel helemaal over zijn, voor jou doet het nog pijn. Hoe ga je met deze pijn om? Dat staat in deze negen tips beschreven!
Tip 1: Huilen is niet erg.
Of je nou een meisje of een jongen bent, een vrouw of een man, je mag altijd huilen. Zoek een rustig plekje op voor jezelf en denk er eens rustig over na. Denk niet alleen na over de slechte kanten van jouw ex, maar denk ook na over de leuke kanten en over leuke dingen die jullie samen hebben gedaan. Je mag hierbij huilen, want dat is een manier van verwerking. Hoe onschuldig dit misschien ook lijkt voor de buitenwereld, het kan voor jou heel veel betekenen. Soms kan het ook helpen als je een brief aan jouw ex schrijft, waarin je jouw verdriet verteld. Deze brief hoef je uiteindelijk niet te geven, maar hierdoor schrijf je wel alle emoties van je af.
Tip 2: Wordt niet boos.
Als iemand het uitmaakt, doet het veel pijn voor de ander. Je ziet dan vaak dat die persoon dan boos wordt. De ex deugt niet, je hebt niets aan hem/haar, alle scheldwoorden worden op hem/haar los gelaten en alle oude ruzies en verwijten komen boven. Probeer dit niet te doen. Jouw ex was echt wel verliefd en hij of zij heeft ook echt wel van jou gehouden. Om de een of andere reden is dit bij hem of haar over gegaan en of hij nou vreemd is gegaan of niet, het is voor jouw ex ook niet gemakkelijk om het uit te maken. Het laatste wat hij/zij wil is jouw pijn doen, maar hij/zij denkt dat dit het beste is. Door boos te worden bereik je helemaal niets, behalve dat iedereen zich tegen jou zal gaan keren in plaats van andersom.
Tip 3: Blijf niet te lang hangen in jouw verdriet.
Het is logisch dat je verdrietig bent, maar blijf jezelf niet zielig vinden. Het leven gaat door en daar moet jij je uiterste best voor doen. Ga leuke dingen doen met vriend(inn)en, verwen jezelf, zit eens een avondje bij familie, werk een extra dagje of ga een rondje wandelen met een huisdier. Zorg voor afleiding, zo denk je niet meer de hele dag aan jouw verdriet en zal je sneller weer gelukkig worden.
Tip 4: Verwijder al zijn/haar spullen.
Zorg ervoor dat je in jouw huis niet wordt herinnerd aan hem/haar. Doe alle spullen van hem/haar in een doos en zet die op zolder, breng het naar jouw ex of gooi het weg. Het probleem met weggooien is dat het niet jouw spullen zijn en hij of zij het waarschijnlijk wel weer terug wilt hebben.
Tip 5: Zorg er voor dat jij je ex even een tijdje niet ziet en spreekt.
Als je ervoor zorgt dat jij een tijdje geen contact hebt met je ex, word je ook niet herinnerd aan hem. Hierdoor zal de verliefdheid langzaam verdwijnen en zal jouw verdriet minder worden. Je kunt dit doen door met hem/haar af te spreken om elkaar bijvoorbeeld een maand niet te zien, maar ook door hem te ontwijken. De bekende afspraak om nog wel vrienden te blijven is in dit geval geen optie. Jullie hebben alle twee tijd nodig om het even te laten rusten, als jullie daarna nog vrienden willen zijn komt dit echt wel goed.
Tip 6: Wees niet wanhopig.
Er zijn twee manieren waarop je wanhopig kan zijn:
Nummer 1; Je wilt hem/haar zo graag terug dat je constant contact blijft zoeken met jouw ex. Dit is niet de bedoeling. Je ex zal dit eerder negatief dan positief ervaren en zal jou gaan zien als een stalker. Als jullie voor elkaar bestemd zijn komen jullie echt wel weer bij elkaar. Dit is even een moment van rust, hij/zij maakt het niet zomaar uit. Laat je ex even met rust en neem deze rust zelf ook.
Nummer 2: Oh jee, het is uit. Ik heb helemaal niemand meer, ik moet snel weer een partner. Als dit het excuus is om een relatie aan te gaan, moet je even bij jezelf te rade gaan. Waarom wil je zo snel mogelijk een partner? Kan je niet alleen zijn? Dit zou betekenen dat je wanhopig opzoek zal gaan naar een ander en het telkens weer uit zal gaan. Probeer ervoor te zorgen dat je alleen net zo goed op met twee benen op de grond staat als met zijn tweeën. De beste relatie ontstaat pas als jij gelukkig bent met jezelf. Een partner is de beste partner als hij/zij jouw goede leven aanvult tot een perfect leven.
Tip 7: Doe geen domme dingen.
Je hebt alleen jezelf ermee als je wraakacties tegenover jouw ex uitvoert. Probeer ervoor te zorgen dat hij je niets meer doet. Als je dingen gaat doen om hem terug te pakken (bijvoorbeeld omdat hij/zij nu een nieuwe vriend(in) heeft) zul je hier later spijt van krijgen. Jouw ex heeft hier verder helemaal niets mee en zal lekker doorgaan waarmee hij/zij bezig is.
Tip 8: Ga je bij hem/haar terug?
Het is net een week uit en je ziet jouw ex op de deurmat verschijnen met de woorden: ‘Ik heb er zo een spijt van.’, ‘Ik wil je terug.’, ‘kom je bij me terug?’. Denk dan eerst eens goed na voordat je meteen bij hem terug gaat. Het is niet voor niets uit gegaan. Wat is er in die week gebeurt? Was het voor jouw ex een smoesje om tussendoor even met een ander te gaan? Of heeft hij/zij werkelijk een week verdriet gehad omdat hij/zij een verkeerde beslissing heeft genomen? Kom hier eerst achter en maak een besluit waar je goed over na heb kunnen denken.
Tip 10: Wees blij met jezelf.
Als iemand het uitmaakt doet het veel pijn bij de ander. Het probleem is vaak dat deze persoon het heel persoonlijk neemt. Jouw ex maakt het uit omdat hij of zij zich niet prettig voelt in deze relatie. Niet omdat jij oerlelijk, stom, irritant of dom bent. Als hij/zij dit had gevonden was hij/zij nooit begonnen met de relatie. Maak jezelf dus niet onzeker door dit tegen jezelf te zeggen. Jij bent goed hoe je bent, er is maar één persoon in de wereld die precies zo is als jij en daar moet je trots op zijn. Als anderen dit niet accepteren is dat een probleem voor hen, er zijn nog genoeg anderen die jou wel accepteren.
Andere artikelen:
In dit artikel staat beschreven wat anorexia nervosa is.
Reiki, volgens het Usui Shiki Ryoho systeem
In dit artikel staat Reiki beschreven volgens het Usui Shiki Ryoho systeem. Hierin staat onder andere de geschiedenis, de leefregels en wat het is.
In dit artikel staan tips om met onzekerheid om te gaan en er af te komen
Dit artikel gaat over de ziekte/verslaving automutilatie, ook wel bekend als zelf beschadiging